Atkaklus mūšis kulminaciją pasiekė paskutinę minutę, kuomet esant lygiam rezultatui 29:29 ispanės rezgė, regis, paskutinę ataką.

Bet iki finalinės sirenos likus 10 sek. iniciatyvos nusprendė imtis rezultatyviausia komandos žaidėja Alexandrina Cabral Barbosa, o jos sudėtingą metimą atrėmė vartininkė Tess Wester.

Sugraibiusi kamuolį pastaroji ketino sviesti jį per visą aikštę pradėdama žaibišką kontrišpuolį, bet kelią pastojo Ainhoa Hernandez.

Teisėja iš Prancūzijos sustabdė žaidimą, ispanei buvo parodyta raudona kortelė, o lemiamą 7 m baudinį į Ispanijos vartus tiksint paskutinėms sekundėms realizavo rezultatyviausia viso turnyro žaidėja Lois Abbingh.

Pagal rankinio taisykles, tokia bausmė numatyta už trukdymą vartininkei pradėti ataką rungtynių pabaigoje. Pikta diskusija kilo dėl to, ar A. Hernandez išties buvo atsidūrusi už šešių metrų linijos, kai blokavo olandės mestą kamuolį.

Ispanijos žiniasklaida sukritikavo arbitres, nusprendusias svarbiausias pasaulio čempionato rungtynes užbaigti ginčytinu epizodu, o toliausiai nužengė „Marca“.

Nors net iš vaizdo įrašo neįmanoma tvirtai pasakyti, ar A. Hernandez rankos siekė draudžiamą zoną, sporto dienraštis nevyniodamas žodžių į vatą vadino teisėjų sprendimą klaida ir net lygino ją su skandalinguoju praėjusio krepšinio sezono Ispanijos Karaliaus taurės turnyro finalu.

Diskutuotinas epizodas – nuo 2:00 min.

„Jeigu yra kas nors blogiau nei grubi klaida finale, tai – dvi grubios klaidos finale“, – rašė „Marca“.

Primename, kad praėjusį vasarį nesutaikomų priešininkų – Madrido „Real“ ir „Barcelona“ komandų – mūšis baigėsi katalonų triumfu 94:93.

Paskutinėmis sekundėmis dvitaškiu pergalę išplėšė Ante Tomičius, tačiau teisėjai suklydo įskaitydami jo metimą.

Kroato iš po lentos mestas kamuolys į krepšį neįkrito, jį blokavo Anthony Randolphas, bet arbitrai užfiksavo taisyklių pažeidimą, mat amerikietis kamuolį prispaudė prie lentos.

Tačiau net pasinaudoję vaizdo peržiūros galimybe teisėjai tuomet nepastebėjo, kad kamuolys pirma lietė lanką, tad blokas buvo legalus.

Prieš tai arbitrai grubiai suklydo „Real“ naudai, neužfiksavo akivaizdžios pražangos prieš metimą iš po krepšio atlikusį Chrisą Singletoną.

Pasipiktinęs tokia atomazga karališkasis klubas grasino trauktis iš Ispanijos pirmenybių, o šios šalies teisėjų asociacija pripažino šiurkščias klaidas ir viešai atgailavo.

Nepaisant nesėkmės finale, Ispanijos rankininkės planetos pirmenybėse vis tiek užfiksavo geriausią rezultatą istorijoje. Iki šiol jos buvo laimėjusios tik bronzos medalius.

Pirmą kartą pasaulio čempionėmis tapo ir olandės.

Bronzą iškovojo Rusija, rungtynėse dėl trečios vietos 33:28 pranokusi Norvegiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)