Kauno klubas šį savaitgalį sulaukė solidaus papildymo. Po 12 metų pertraukos į Kauną sugrįžo viena geriausių šalies tinklininkių Erika Kliokmanaitė. 2007 metais ji išvyko studijuoti į JAV ir vėliau tęsė karjerą įvairiuose Europos klubuose. 2012 metais ji buvo grįžusi į Lietuvą ir žaidė Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ekipoje.

Ji iškart įrodė savo vertę ir rungtynėse Alytuje pelnė 18 taškų.

„Kiekvienas apsilankymas Lietuvoje man yra kaip šventė, tuo labiau – tokiu metų laiku. Su nekantrumu laukiau galimybės aplankyti ir apkabinti šeimos narius ir draugus. Pasiilgau absoliučiai visko – žmonių, maisto, miesto. Kvietimą žaisti Kauno komandoje gavau iš klubo vadovo Vido Makausko.

Dėl tolimesnio bendradarbiavimo dar negaliu nieko konkretaus pasakyti, nes tarėmės tik dėl šio savaitgalio, – pasakojo E. Kliokmanaitė. – Mano įspūdžiai po kelių treniruočių ir rungtynių yra tik teigiami. Buvo smagu pažaisti ir pažinti naują kartą. Tai yra labai draugiškos ir talentingos sportininkės“.

20 taškų nugalėtojoms pelnė Kotryna Motiejūnaitė, 14 – Ugnė Lokytė, 11 – Eglė Makauskaitė.

„Prekybos-Paramos“ komandoje 18 taškų surinko Agnė Daunytė, 17 – Jekaterina Kovalskaja.

„Malonu, kad metai pasibaigė pergalingu savaitgaliu. Su alytiškėmis vyko lygių komandų akistata, o laimėjo tas, kas darė mažiau klaidų. Mes padarėme klaidų, kokių neturėtų būti, todėl po pralaimėto antrojo seto, sukaupėme jėgas iš naujo ir pradėjome žaisti užtikrinčiau. Taip įgavome žaidybinį pranašumą, o tai mums labai padėjo siekiant pergalės“, – pridūrė „Kauno-VDU“ narė Vera Kuts.

Kitose rungtynėse „Kaunas-VDU“ savo aikštėje 3-0 (25:10, 25:11, 25:20) pranoko Vilniaus „SM Tauro-VTC“ komandą. Kauno klubui 9 taškus pelnė Krystyna Zabolocka, 8 – Ida Marija Savukynaitė. Vilnietėms 6 taškus pelnė Ieva Andrulytė.

Pergale savaitgalį galėjo džiaugtis ir „Prekyba-Parama“. Ji išvykoje 3-0 (25:15, 28:26, 25:10) pranoko Kauno LSU tinklininkes. Viešnioms 23 taškus pelnė J. Kovalskaja, 10 – Viktorija Jemeljančiuk. LSU ekipoje 10 taškų pasižymėjo Viktorija Ruškytė, 9 – Eglė Stakeliūnaitė.

Kitose rungtynėse Vilniaus universitetas namuose 3-0 (25:13, 25:19, 25:13) nugalėjo Gargždų SC komandą. Šeimininkėms 15 taškų pelnė Beata Gorban, 9 – Ainė Raupelytė. Gargždų komandoje rezultatyviausiai žaidė Augustė Petrauskaitė (10 tšk.).

TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate pirmauja „Kaunas-VDU“ (23 tšk.). Antrąją vietą užima „Prekyba-Parama“ (16 tšk.), trečiąją – „Aušrinė-KKSC“ (15 tšk.).

Kauno ir Alytaus ekipų akistata buvo įskaičiuota ir į Baltijos čempionato įskaitą. Nesėkmę patyrė Jonavos „Aušrinė-KKSC“, kuri savo žiūrovų akivaizdoje 1-3 (25:22, 19:25, 17:25, 16:25) nusileido Baltijos pirmenybių lyderei Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) komandai.

Šeimininkėms 14 taškų elnė Gerda Grudzinskaitė, 12 – Valerija Sobol, 10 – Gabija Kasperavičiūtė.

Turnyro lentelėje „Kaunas-VDU“ (14 tšk.) užima penktąją vietą, „Prekyba-Parama“ (7 tšk.) – septintąją, o „Aušrinė-KKSC“ (5 tšk.) – devintąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją