Duodama interviu Rusijos televizijos laidai „Laikas“, A. Zagitova pareiškė, jog nedalyvaus šį mėnesį vyksiančiame nacionaliniame čempionate, o tai reiškia, jog ji negalės varžytis dėl kelialapio į Europos ir pasaulio čempionatus.

17-metė čiuožėja pernai tapo olimpine ir Europos čempione, o šiemet iškovojo ir pasaulio čempionato auksą, tačiau, Rusijoje iškilus naujoms žvaigždėms, nusprendė atsitraukti.

Pastaruoju metu A. Zagitovai nepavyko laimėti jokių varžybų, o ją visiškai užgožė 16-metės Alionos Kostornajos bei 15-metės Aleksandros Trusovos sėkmė.

Spėjama, jog prie sprendimo stabdyti karjerą prisidėjo ir tai, kad A. Zagitovos programoje nėra keturgubų šuolių, kurie šiemet norint laimėti varžybas tapo būtini.

17-metė pareiškė, jog dabar ketina daugiau laiko skirti mokslams, tačiau pridūrė ir tai, jog galutinai su sportu neatsisveikina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)