Devintajame raunde po dviejų nokdaunų techniniu nokautu pralaimėjimą patyręs E. Kavaliauskas sėkmingiau pradėjo dvikovą ir trečiajame raunde netgi savo varžovą parklupdė, tačiau teisėjas nokdauno nefiksavo ir pareiškė, jog JAV boksininkas paslydo.

Nors ESPN komentatoriai tokį teisėjo sprendimą vadino vagyste, nokdauno nepripažino ir pats pasaulio čempionas, kuris po kovos spaudos konferencijoje aiškino, kad minėtame epizode E. Kavaliauskas jį pastūmė.


„Aš nebuvau sužeistas ir po smūgio nekritau. Atsistojęs ėjau link jo ir toliau atakavau. Toje situacijoje jis atliko tikslų smūgį, pridėjo kablį ir dar keletą smūgių, o kai aš pasilenkiau, jis mane pastūmė, todėl akimirkai suklupau.

Parodžiau, jog galiu sugerti smūgius. Visą savaitę sakiau, kad Kavaliauskas yra stiprus ir kietas kovotojas. Jis yra ištvermingas ir niekada nebuvo nokautuotas. Aš esu pirmasis, kuriam pavyko tai padaryti“, – sakė T. Crawfordas.

Vis dėlto bokso apžvalgininkai turėjo kitokią nuomonę – jie neabejojo, jog E. Kavaliauskas buvo apvogtas, nes teisėjas privalėjo trečiajame raunde fiksuoti nokdauną. Tuo nė kiek neabejojo buvęs pasaulio čempionas Andre Wardas.

„Crawfordas krito į nokdauną. Jis to nepripažįsta, bet tai neabejotinai buvo nokdaunas. Kovos metu jis buvo sužeistas ne kartą, tačiau galiausiai jis padarė išvadas ir įrodė, kodėl yra geriausias šiame sporte.

Nesitikėjau, kad Kavaliauskas pridarys Crawfordui tiek daug problemų, bet visada žinojau, jog jis yra rimtas kovotojas.

Lygiosiomis pasibaigusioje kovoje su Ray Robinsonu Kavaliauskas buvo nusileidęs iki jo lygio, bet neabejojau, kad šiandien Kavaliauskas kovos geriau“, – pasakojo per savo karjerą nė karto nepralaimėjęs 2004 metų olimpinis čempionas A. Wardas.

A. Wardo kolegos apžvalgininkai liaupsindami E. Kavaliauską teigė, jog lietuvis T. Crawfordui davė sunkiausią kovą jo karjeroje, o tokius žodžius patvirtino ir paviešinta statistika.

E. Kavaliauskas per visą kovą atliko 118 sėkmingų smūgių, o nė karto nepralaimėjęs pasaulio čempionas per savo karjerą tiek smūgių dar nebuvo praleidęs niekada. Pats 32-ejų amerikietis atliko 128 sėkmingus smūgius.

Savo profesionalo karjerą 21 pergale pradėjęs 31-erių E. Kavaliauskas per 2019-uosius patyrė pirmas lygiąsias ir pirmąjį pralaimėjimą. Specialistai tiki, jog nepaisant pralaimėjimo, ateityje lietuvis šanso kovoti dar vienoje tokio lygio kovoje gali sulaukti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)