„Madison Square Garden“ arenoje vykusioje kovoje E. Kavaliauskas patyrė pralaimėjimą devintajame raunde, kai varžovas pasiuntė jį į du iš eilės nokdaunus, o į tai reagavęs teisėjas nusprendė nutraukti kovą ir skirti T. Crawfordui pergalę techniniu nokautu.

Pirmą kartą į nokdauną Lietuvos boksininkas buvo pasiųstas jau septintajame raunde, o aiškiu favoritu laikytas T. Crawfordas nuo tada visiškai perėmė kovos kontrolę į savo rankas bei atlikęs smūgių krušą nepaliko varžovui jokių šansų.

Iki septintojo raundo kova buvo apylygė, o jos pradžioje pranašumą netgi turėjo E. Kavaliauskas, kuris trečiajame raunde privertė varžovą suklupti, tačiau teisėjas nokdauno neužskaitė, teigdamas, jog amerikietis tiesiog paslydo.

Toks teisėjo sprendimas sulaukė nemažai kritikos, o kovą komentavę ESPN komentatoriai dar ilgai stebėjosi, kodėl nebuvo nuspręsta pasinaudoti vaizdo peržiūros galimybe bei taip užfiksuoti nokdauną.

Pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono titulą išsaugojęs 32-ejų T. Crawfordas bokso ringe liko nepralaimėjęs – tai buvo jo 36-oji pergalė iš eilės (27-oji nokautu).

E. Kavaliauskas patyrė pirmąją karjeros nesėkmę. Lietuvos bokso pasididžiavimas per savo karjerą yra iškovojęs 21 pergalę (17 nokautais), 1 lygiąsias ir patyręs 1 pralaimėjimą.

Prieš kovą ekspertai vienbalsiai pergalę prognozavo lygių sau neturinčiam amerikiečiui, o dažniausiai buvo spėjama, jog kova netruks daugiau nei 5 raundų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)