Nuo pat pirmų rungtynių minučių priekyje nedidele persvara buvo svečiai iš Estijos – 3:5, 5:8, 11:12, 13:13. Esantlygiam rezultatui pirmojo kėlinio pabaigoje „Dragūnui“ nepavyko realizuoti 7 metrų baudinio, kuris būtų klaipėdiečius išvedęs į priekį. Polvos rankininkai, įmetę dar vieną įvartį, į pertrauką ilsėtis išėjo pirmaudami minimalia persvara.

Antrajame kėlinyje rungtynės klostėsi panašiai. „Serviti“ žaidėjai greitai bėgo ir atakavo, išlaikydami savo persvarą – 15:17, 18:22, 20:24.

Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei dešimčiai minučių, „Dragūnas“ sužaidė atkarpą 4:0 ir rezultatą išlygino – 24:24.

Kalmero Mustingo vadovaujama Estijos ekipa į tai atsakė dviem įvarčiais iš eilės ir vėl išsiveržė į priekį – 24:26. Estai pelnė dar vieną įvartį, o „Dragūnas“ realizavo 7 metrų baudinį, tačiau klaipėdiečiai vis dar atsiliko 25:27.

Likus penkioms minutėms Klaipėdos sirgaliai ėmė vis garsiau džiaugtis – vartininkai atlaikė ne vieną varžovų bandymą pelnyti įvartį, į kuriuos „Dragūno“ rankininkai atsakė greitais įvarčiais. Taip „Dragūnas“ pelnė net 5 įvarčius ir rezultatą persvėrė savo naudai – 30:27.

Komandos dar įmetė po vieną įvartį ir Klaipėdos ekipa šventė pirmąją savo pergalę šiame Baltijos rankinio lygos sezone – iki šiol buvo pavykę iškovoti tik vienerias lygiąsias, o 4 susitikimuose nusileista varžovams.

„Ši pergalė yra labai retas atvejis mano karjeroje, kai per penkias minutes laimėjome rungtynes. Visą rungtynių laiką beveik niekas mums nepavyko, sunkiai klijavosi žaidimas. Kartais būna, kad Fortūna atsuka nugarą, o paskui atsisuka veidu ir duoda mums tuos du taškus. Yra taip, kad brendame į juodą spalvą, o paskui reikia iš to kapstytis. Apeiti tą juodą spalvą ir į ją neįklimpti yra sudėtingas uždavinys.

Pavyko pažadinti vartininkus, kurie antrame kėlinyje vartuose stovėjo taip, kaip turėtų būti visada. Turėjome nemažai problemų su jaunais ir labai greitais Polvos žaidėjais, kurie greitai atakavo. Gera žinia, kad į aikštelę sugrįžo Lukas Simėnas, tačiau tausojame jo jėgas ir kol kas jis žaidžia labai nedaug. Vis dėlto jam grįžus jau matoma visai kitokia mūsų gynyba. Labai gaila tik dėl to, kad vėl neapsiėjome be traumų ir kitose rungtynėse vėl neturėsime Luko Vanago“, – apie rungtynes su „Serviti“ pasakojo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Rytoj, sekmadienį, 14 val. savo aikštelėje Taikos pr. 61A „Dragūnas“ žais paskutines Baltijos rankinio lygos pirmojo rato rungtynes su čempionų titulą ginančiais Ryhimakio „Cocks“ rankininkais iš Suomijos.

„Po sunkių rungtynių su „Serviti“ rytoj bus nelengva. Tie, kurie eis į aikštelę, privalės kaltis ir dirbti visa jėga. Kiek turėsime jėgų, tiek ir kausimės. Bet jei bent užvirsime kovą tokią, kokia buvo šiandien, sakyčiau, kad esame gerai pasiruošę. Taip pat labai laukiame ir sirgalių palaikymo, kuris mums šiandien išties padėjo ir įkvėpė dar stipriau kovoti“, – į rungtynes kvietė A. Juškėnas.

Statistika

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 7 (1 iš 7 m), Gytis Šmantauskas – 5 (1 iš 7 m), Gabrielius Virbauskas – 4, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Vanagas – po 3, Gintaras Cibulskis, Lukas Simėnas, Benas Butkus – po 2.

„Serviti“: Alfred Timmo – 8, Henri Sillaste – 6, Sander Sarapuu, Tonis Kase, Otto Karl Kont, Anatolii Chezlov, Uljo Pihus – po 2, Mathias Rebane – 2 (1 iš 7 m), Eston Varusk, Carl-Eric Uibo – 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją