Sekmadienį Turku mieste Suomijoje pasibaigusiame turnyre vilniečiai 21:9 įveikė Kuopijo „Kuopio uimarit“, 15:3 – Stokholmo „Hellas“, 11:3 – Espo „Cetus“ir 10:8 – šeimininkų Turku „Turku Uimarit“ komandas.

„Pavyko visai neblogai pasiruošti turnyrui, džiugu, kad komandoje lyderystės vis dažniau imasi jauni žaidėjai“, – džiaugsmo neslėpė vilniečių treneris Nerijus Papaurėlis.

Varžovų gynybai didžiausią siaubą kėlė jaunieji Lietuvos vandensvydžio talentai: 16 įvarčių pelnęs vilniečių atakų lyderis Ignas Kižys, 12 pridėjo Karol Blaževič, o Dariuš Tomaševski sąskaitoje – 10 tikslių smūgių.

Treneris N. Papaurėlis džiaugėsi ir vyresnių žaidėjų indėliu, komandai turnyre padėjo ir nemenką patirties bagažą sukaupęs Arūnas Šakauskas, Dominykas Brekys, Jan Reutt ir kiti. Už milžiniškas pastangas ginant savo komandos vartus buvo įvertintas „VMSC-Baltic Amadeus“ vartų sargas Nikita Gudovanyj, pripažintas geriausiu komandos žaidėju.

Kitų metų vasarį vilniečiai dėl titulo kovos Stokholme vyksiančiame Šiaurės Europos vandensvydžio lygos paskutiniame trečiajame etape. Jame „VMSC-Baltic Amadeus“ laukia Lenkijos čempionė Lodzės „LSTW“, Stokholmo „Jarfalla“ bei „Polisen“ ir iš ankstesnių etapų pažįstami Espo „Cetus“ ir Turku „Turku Uimarit“ klubai iš Suomijos.

„Manau, kad finalinis turnyras bus kur kas sudėtingesnis, reikės rimtai jam pasiruošti“, – buvo įsitikinęs vilniečių treneris N. Papaurėlis.

Pirmasis Šiaurės Europos vandensvydžio lygos etapas vyko spalį Vilniuje, ten sostinės vandensvydininkai irgi iškovojo keturias pergales nugalėdami visus savo varžovus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)