50 m plaukimo laisvu stiliumi rungties pusfinalyje Simonas Bilis distanciją įveikė per 21,23 sekundės ir bendroje pusfinalio įskaitoje užėmė aštuntąją vietą bei žengė į jau penktadienio vakarą vyksiantį rungties finalą.

Greičiausiai 50 m plaukimo laisvu stiliumi rungties pusfinalyje pasirodė rusas Vladimiras Morozovas, įveikęs distanciją per 20,73 sekundės. Kartu su Morozovu ir Biliu į finalą žengė vengras Maksimas Lobanovskis, prancūzas Florentas Manaudou, lenkas Pawelas Juraszekas, italai Alessandro Miressi ir Federico Bocchia bei belgas Pieteris Timmersas.

Po keliolikos minučių 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje startavęs Andrius Šidlauskas distanciją įveikė per 58,12 sekundės ir pirmajame plaukime užėmęs septintąją poziciją į rungties finalą nepateko.

Greičiausiai šią distanciją įveikė antrajame plaukime dalyvavęs baltarusas Ilja Šymanovičius, 100 m nuplaukęs vos per 55,89 sekundės ir užfiksavęs naują Europos rekordą bei antrą geriausią rezultatą šios rungties pasaulio istorijoje.

Glazge vykstančiame turnyre savo įspūdingą titulų kolekciją jau dviem aukso medaliais papildė Lietuvos rinktinės lyderis Danas Rapšys. 24-erių metų sportininkas neturėjo sau lygių 200 ir 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)