Į Lietuvos rinktinės vartus stojusi Emilija Simonsen šiame mače pirmoji buvo priversta atlikti pačią nemaloniausią procedūrą – ištraukti ritulį iš savo vartų, kai Honkongo rinktinė sužaidus 4:06 min. įsiveržė į priekį.

Nors varžovės ir po įvarčio gerokai dažniau atakavo lietuvių vartus, E. Simonsen sėkmingai gynėsi, o ritulį oponenčių zonoje gavusi Klara Miuller išvengė varžovių gynybos ir itin tiksliu metimu įsirašė į šalies ledo ritulio istoriją kaip pirmojo įvarčio pasaulio čempionatuose autorė (08:18, rez. perd. Marija Kukanova).


16-metė vokiečių kilmės puolėja ir vėliau buvo pagrindinė veikėja ant ledo.

Net ir žaisdamos be ant nubaustųjų suolelio pasodintos komandos draugės lietuvės išsiveržė į priekį: laimėjus ritulio įmetimą dar kartą savo meistriškumą pademonstravo K. Miuller, pabėgusi į greitą ataką, suklaidinusi gynėją ir galingu metimu pelniusi antrą įvartį (09:58).


Antrame kėlinyje varžovės ir toliau dažniau atakavo lietuvių vartus, bet savo progų turėjo ir vokiečio Berndo Haake auklėtinės. Arčiausiai įvarčio buvo aktyviai antroje mačo dalyje rungtyniavusi Marija Kukanova, kuriai pritrūko šiek tiek tikslumo, kad nukreiptų ritulį į vartus.

Prasidėjus trečiajam kėliniui varžovės vis didino spaudimą, o lietuvių gretose pavojų toliau kūrė K. Miuller ir jos puolimo trejetas.

Lemiamam kėliniui persiritus į antrą pusę pasižymėjo Anastasija Seršniova. Puolėja perėmė ritulį varžovių zonoje ir gražiu metimu atbula lazda padidino Lietuvos rinktinės persvarą (52:13).


Praleidusios trečiąjį įvartį, Honkongo atstovės rizikavo atverdamos kelius lietuvių kontratakoms. Tai leido pabėgti Ulai Aleksandravičiūtei, bet su jos metimu pavyko susitvarkyti varžovių vartininkei.

Vis dėlto ketvirtas įvartis krito, o jį pelnė „hat-tricku“ pergalę paženklinusi K. Miuller. Geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja išrinkta puolėja eilinį kartą apsuko galvas varžovių gynėjoms savo techniniu arsenalu ir suradusi laisvą vartų kamputį įtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę.


Istorinę pergalę kiek apkartino techniniai nesklandumai: turnyro organizatoriai nesugebėjo sugroti pergalę iškovojusios Lietuvos rinktinės himno. Vis dėlto nugalėtojos nepasimetė ir himną sugiedojo be muzikos.


Lietuvos rinktinės vartininkė E. Simonsen atrėmė 31 iš 32 varžovių metimų.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė 20 val. stos į kovą su šeimininke Bulgarijos rinktine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)