Daugkartiniai Lietuvos čempionai ir tarptautinių varžybų prizininkai, pasaulio ir Europos pirmenybių dalyviai prisipažino, kad šis sprendimas nebuvo spontaniškas.

„Viskas tvarkoje, buvome pasiruošę šiam žingsniui. Ilgai taikėmės prie šio sprendimo. Tiesiog kiekvienam sprendimui ateina tinkamas momentas ir mes manome, kad jis yra dabar. Reikėjo apsispręsti – arba visas jėgas atiduodi sportui, arba rūpiniesi savo mokiniais“, – naujienų agentūrai ELTA pasakojo M. Klupšaitė.

Būtent darbas su vaikais nuo šiol bus šios poros prioritetas. Miglė su Jokūbu prieš keletą metų įkūrė MJ sportinių šokių akademiją ir savo patirtį perteikia jauniesiems talentams.

„Siemens“ arenoje sušokę atsisveikinimo šokį ir padėkoję žmonėms, prisidėjusiems prie jų karjeros, J. Venckus ir M. Klupšaitė atskleidė, kad ateityje gali būti įvairių sprendimų.

„Pasakėme „iki“, o ne „sudie“, nes nenorime pilnai atsisveikinti. Galbūt dar šoksime įvairiuose šou, galbūt pasikeis mūsų sprendimas ir norėsime tęsti karjerą profesionalų lygoje. Niekada nenorime galutinai uždaryti durų. Šiuo metu karjerą stabdome, o ateitis parodys, kas bus vėliau“, – pridūrė M. Klupšaitė.

Sunkus darbas bei didžiulė aistra šokiams leido ne tik pakeliauti po pasaulį, pasiekti daug gražių pergalių, bet ir subręsti kaip asmenybėms. Jie yra pora ne tik ant parketo, bet ir gyvenime – praėjusių metų rugpjūtį J. Venckus ir M. Klupšaitė susižadėjo.

„Viską karjerą vertiname labai gerai, sunkiai dirbome visą laiką. Kažką laimėjome, kažko nelaimėjome, t per savo karjerą išmokome didžiausias gyvenimo pamokas“, – pabrėžė J. Venckus.

Lietuvos šokėjai prisipažino, kad įsimintiniausios varžybos jiems yra tos, kurios vyko gimtinėje.

„Labiausiai įsimintinos varžybos mums yra tos, kurios vyko mūsų šalyje – „Lithuanian Open“ ir Lietuvos čempionatas. Čia, galima sakyti, prasidėjo mūsų sportinė karjera, tai labai gražu čia ją ir užbaigti“, – šypsojosi šokėjai.

Šeštadienį Vilniuje kartu su standartinių šokių pasaulio čempionatu vykusiose WDSF „World Open“ serijos Lotynų Amerikos šokių varžybose triumfavo rusai Antonas Aldajevas ir Natalija Poluchina.

Iki pusfinalio prasibrovė dvi Lietuvos poros. Joris Sangavičius ir Neringa Paškevičiūtė užėmė devintąją vietą, o Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova – 11-ąją.

„Ratas visą laiką sukasi. Mes išeiname, kažkas ateis. Yra jaunų žmonių, kurie labai gerai šoka. Turime labai daug perspektyvių Lietuvos porų ir tikimės, kad kažkam pavyks pasiekti tiek, kiek pasiekėme mes ir dar daugiau. Mes patys studijoje turime nemažą kolektyvą sportininkų ir norime jais rūpintis“, – pridūrė M, Klupšaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)