„Tai yra šio klausimo politizavimas, siekiant išstumti Rusiją. Yra toks terminas – nesąžininga konkurencija“, – spaudos konferencijoje Maskvoje sakė M. Zacharova.

Tokią rekomendaciją pateikė nepriklausomas WADA komitetas CRC. 26 lapų tekste taip pat siūloma Rusijai uždrausti rengti didžiuosius tarptautinius sporto renginius bei, jei yra įmanoma, perleisti kitoms šalims per artimiausius ketverius metus Rusijoje suplanuotus čempionatus.

WADA komitetas tokį sprendimą priėmė dėl falsifikuotų dopingo testų duomenų, kuriuos pateikė Rusija.

Jei WADA vadovai patvirtintis komiteto rekomendacijas susitikime Paryžiuje gruodžio 9 d., Rusijai teks trauktis iš svarbių sporto renginių, įskaitant 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes.

Skelbiama, kad Rusijos sportininkai varžybose galės dalyvauti tik įrodę, kad yra visiškai nesusiję su dopingo skandalu, tačiau Rusijos vėliava bus draudžiama. „Švarūs“ atletai galėtų varžytis čempionatuose kaip „neutralūs“ sportininkai.

„Ilgus metus matėme aljansą, lobistus, kurie nori pašalinti Rusiją iš sporto pasaulio, – pareiškė M. Zacharova. – Dopingo klausimu susitelkiama tik ties Rusija, kitų šalių problemos visiškai nėra aptariamos.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)