Surinkęs 6,5 taško iš 9, kaunietis pasidalino 1-2 vietas. Papildomame mače dėl 1-osios vietos su Rusijos didmeistriu (GM) Sergejumi Matsenko (2533) lietuvis pasidalino po pergalę, o lemiamoje „armagedono“ partijoje atsilaikė juodąja spalva ir tapo turnyro nugalėtoju, iškovodamas 2 tūkst. JAV dolerių prizą.

Įspūdingo pasirodymo dėka Titas įvykdė ir trečiąjį GM normos balą. Pirmuosius du Titas įvykdė praėjusiais metais (vienas jų – šachmatų olimpiadoje Baku), o šiemet rugsėjį pasiekė didmeistrišką 2500 Elo reitingą, tad įvykdžius visus kvalifikacinius reikalavimus Titui jau artimiausiu metu bus suteiktas didmeistrio titulas.

JAV studijuojantis 21-erių kaunietis taps antru jauniausiu didmeistriu Lietuvos istorijoje, o iš viso tampa 11-uoju Lietuvos šachmatininku, kuriam bus suteiktas garbingiausias šachmatų pasaulio titulas.

Titas – Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinis. Pirmasis treneris – Gintautas Petraitis, kuriam išėjus į pensiją jo grupę perėmė treneris FI Laimutis Šolys. Studijuodamas JAV T. Stremavičius treniravosi ir normas vykdė su trenerio FT Donato Vaznonio rekomendacijomis ir pagalba.

Šiemet, būdamas 17-os, didmeistriu taip pat tapo Paulius Pultinevičius. Šį titulą taip pat turi Eduardas Rozentalis, Vidmantas Mališauskas, Šarūnas Šulskis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Darius Zagorskis bei aktyviai nebežaidžiantis Darius Ruželė.

Didmeistriais taip pat buvo Viktoras Gavrikovas, Algimantas Butnorius ir Aloyzas Kveinys, o legendiniam Lietuvos šachmatininkui Vladui Mikėnui FIDE 1987 m. suteikė Garbės didmeistrio titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)