34-erių latvis WBO pasaulio čempiono titulą pelnė praėjusį birželį gimtojoje Rygoje įveikęs lenką Krzysztofą Glowackį.

Pastarasis po kovos pateikė apeliaciją įrodinėdamas, jog varžovas jam smogė alkūne. WBO pranešė neatšauksianti dvikovos baigties, bet nurodė M. Briedžiui per 120 dienų pakelti lenko mestą pirštinę ir surengti revanšinę kovą.

Latvis to nepadarė, mat šiuo metu ruošiasi „World Boxing Super Series“ turnyro finalui su kubiečiu Yunieru Dorticosu, gruodžio 14 d. vyksiančiam Rygoje.

M. Briedis yra pirmasis Latvijos boksininkas, pelnęs vienos iš keturių labiausiai vertinamų profesionalaus bokso organizacijų pasaulio čempiono titulą. Tai jis pirmąsyk padarė dar 2017 metais, kai nugalėjo vokietį Marco Hucką ir užsijuosė diržą pagal WBC versiją.

Susigrąžinti pasaulio čempiono statusą M. Briedis galės jau kitą mėnesį, kadangi dvikovos su Y. Dorticosu nugalėtojui atiteks ir IBF laurai.

Per karjerą profesionaliame ringe latvis pasiekė 26 pergales (19 – nokautais) ir patyrė vienintelį pralaimėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)