Daugiausiai nominacijų susišluoti kol kas pretenduoja šalies krepšinio ir futbolo čempionai: Kauno „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Tiesiogiai tarpusavyje du konkurentai varžosi metų profesionalaus sporto klubo rinkimuose, kuriuose „Žalgiriui“ savo simpatijas iki šiol atidavė 40 proc. respondentų, „Sūduvai“ – 26 proc.

„Žalgiris“ taip pat pretenduoja į apdovanojimą už metų sporto komunikaciją. Tiesa, 27 proc. balsų surinkusią krepšinio reklaminę kampaniją „Mano pirmas“ lenkia „LTeam“ komunikacija socialiniuose tinkluose, sulaukusi 40 proc. balsų.

Tuo metu „Sūduvos“ ir visos A lygos prezidentas Vidmantas Murauskas yra realiausias kandidatas laimėti prestižinę metų sporto vadybininko nominaciją. Už ilgametį Suvalkijos klubo vadovą balsavo 43 proc. apklausos dalyvių.

Prieš dvejus metus atitinkamą apdovanojimą gavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, pernai tokia garbė atiteko Denverio „Nuggets“ klubui NBA lygoje vadovaujančiam Artūrui Karnišovui.

Kaunas bei Marijampolė lenktyniauja ir metų sporto miesto nominacijoje, tiesa, čia nosį visiems nušluostyti gali kol kas daugiausiai balsų (31 proc.) sulaukę Šiauliai.

Atkakli kova verda ir metų sporto federacijos rinkimuose, kuriuose regbis (35 proc. balsų) bando atsiplėšti nuo plaukimo (25 proc.) ir kiokušin karatė (22 proc.).

Savo balsus visuomenės plebiscite jau atidavė beveik 3 tūkst. žmonių. Balsuoti DELFI portale galima iki lapkričio 27 d. imtinai.

Visuomenės balsai nulems 36 proc. galutinių rezultatų.

Ketvirtus metus rengiamų apdovanojimų metu bus pagerbta geriausia sporto iniciatyva, renginys, profesionalus ir mėgėjų sporto klubas, sporto miestas, infrastruktūros objektas, federacija, sporto komunikacija ir vadybininkas.

Iškilmingoje ceremonijoje, kuri vyks gruodžio 3 d. Vilniuje, bus įteiktas ir apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus, kurį paskirs speciali devynių narių darbo grupė.

Taip pat pagerbtas bus metų sporto rėmėjas bei žiniasklaidos priemonė. Vertindama kandidatus darbo grupė atsižvelgs į profesionalumo, novatoriškumo, kūrybiškumo, vadybos efektyvumo kriterijus.

Nugalėtojams atiteks skulptoriaus Kęstučio Musteikio specialiai apdovanojimams sukurtos granito statulėlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)