V. Lacitis ir V. Golodneva į porą ant sportinių šokių parketo sustojo prieš 12 metų, o prieš penkerius metus abu sumainė į aukso žiedus.

„Aš buvau iniciatorius, – apie pažintį su Veronika kalbėjo V. Lacitis. – Mano vienas pažįstamas šokėjas pasiūlė: „Yra viena panelė, aš draugausiu, o tu šoksi“. Buvau be partnerės tuo metu, galvojau ar apskritai šoksiu, gal važiuosiu į Ameriką, bet taip ir gavosi. Paskambinau jai“.

„Padalinti mane norėjo“, – akį merkdama pertraukė sutuoktinį ir partnerį Veronika. „Bet jis nedraugavo, aš ją vedžiau“, – juokdamasis pastebėjo Vaidotas.

Jis teigė, kad pradžia nebuvo sklandi, nes V. Golodneva netgi norėjo šokti ne standartinius, o Lotynų Amerikos šokius.

„Ji nelabai norėjo šokti „standartus“, nelabai norėjo su manimi šokti ir apskritai nelabai manęs mėgo“, – prisiminė V. Lacitis, iš karto sulaukęs Veronikos pastabos, kad ne visai taip viskas ir buvo. – Juokauju, padidinau truputį.“

Kad buvau Rusijos pilietė žinojo labai mažas žmonių ratas, daug kas manė, kad esu Lietuvos pilietė ir net lietuvė. Greitai išmokau lietuvių kalbos ir įsiliejau į bendruomenę. Todėl ypatingos reakcijos ir nesulaukiau. Mano tėvai pasidžiaugė, vyras pasidžiaugė. Kai ta žinia pasklido žiniasklaidoje ir aš pradėjau suvokti tą įvykį kaip labai svarbų.
Veronika Golodneva

Paklausti apie galimybes pakovoti dėl medalių Vilniuje, šokėjai atsakė optimistiškai: „Trečia, ketvirta ir penkta poros pasaulyje yra visuomet šalia. Po Vaidoto traumos nusileidome jiems, bet viskas įmanoma. Nesakome, kad tikrai būsime ant prizininkų pakylos, bet kovosime ir šoksime kaip įmanoma geriausiai.“

Gero humoro jausmo nestokojantis V. Lacitis ilgai negalvodamas rėžė, kad smagiausias jam šokis yra samba ir pratrūko kvatotis. „Čia kur nors klube. Juokauju. Jei rimtai, labiausiai atsipalaiduoju šokdamas tango. Gal jis sunkus, bet gerai „pasikraunu“.

„Man labiausiai atsipalaiduoti pavyksta šokant fokstrotą, bet daugiausiai jėgų, susikaupimo ir emocijų reikalauja tango“, – pridūrė V. Golodneva.

Pora pasakojo, kad visokių kuriozų vyksta prieš varžybas. Kartą Veronikai niekaip nepavyko susitvarkyti su plaukais ir ji buvo pasiryžusi netgi dėl to nežengti ant parketo, Vaidotui teko šokti apsivilkus aukštesnio draugo fraku ir kelnėmis.

V. Golodnevai neseniai buvo suteikta Lietuvos pilietybė. „Paso dar negavau, bet man tai buvo geras dalykas, link kurio daug metų ėjau. Man tai buvo šventė. Didelio skirtumo aišku nepajausiu, nes jau daug metų gyvenu Lietuvoje. Galėsiu rinkti prezidentą, – šypsojosi Veronika. – Kad buvau Rusijos pilietė žinojo labai mažas žmonių ratas, daug kas manė, kad esu Lietuvos pilietė ir net lietuvė. Greitai išmokau lietuvių kalbos ir įsiliejau į bendruomenę. Todėl ypatingos reakcijos ir nesulaukiau. Mano tėvai pasidžiaugė, vyras pasidžiaugė. Kai ta žinia pasklido žiniasklaidoje ir aš pradėjau suvokti tą įvykį kaip labai svarbų.“

Ji teigė, kad pilietybę gavo natūralizacijos tvarka, nes Lietuvoje išgyveno 10 metų. „Tai visai nesusiję su čempionatu. Kai kurie pilietybes gauna, kad galėtų dalyvauti olimpinėse žaidynėse, bet tai nesusiję su šiomis varžybomis Vilniuje. Svarbiausios priežastys – ištekėjo už manęs ir pragyveno tiek, kad galėjo prašyti Lietuvos pilietybės“, – pastebėjo V. Lacitis.

Pora atskleidė, kad po pasaulio čempionato planuoja palikti mėgėjų sportą ir išeiti į profesionalus.

„Man svarbiausia gerai sušokti, kad prisiminčiau, jog tai buvo geros varžybos, o toliau kaip Dievas ir teisėjai duos“, – sakė V. Lacitis. V. Golodneva pritarė jam: „Man taip pat – noriu pajusti harmoniją poroje, pasimėgauti varžybomis, kurios bus mums reikšmingos – paskutinės mėgėjų sporte. Svarbiausia išlaikyti gerą jausmą ir palikti kažką žmonių širdyse.“

Favoritais laimėti pasaulio čempionatą laikomi Evaldas ir Ieva Sodeikos apie lūkesčių naštą kalbėjo ir rimtai, ir pusiau juokais.

„Svyra rankos. Iš tikrųjų, stengiamės negalvoti. Visus metus žinojome, kad taip bus. Bet mes jau čia. Smagu, kad žmonės to laukia. Mums patiems įdomu. Meluosime, jei sakysime, kad tai eilinės varžybos. Taip nebus – pirmas turas, kojos virpės, pyksimės, tikiuosi mažai. Laukiame“, – sakė E. Sodeika.

Esame maksimalistai, lenktyniaujame patys su savimi ir norime, kad kiekvienos varžybos būtų dar geresnės. Iš dalies gerai, kad negalvojame apie konkurentus. Iš dalies ir sunku minimaliai pakartoti, o maksimaliai sušokti visa galva aukščiau nei praėjusį kartą.
Evaldas Sodeika

„Iš tikrųjų žaidžia viduje jausmai. Žiūrint į šiuos metus jaučiamės stabiliai. Viskas einasi gerai, tačiau ryte atsikelsi, žinosi, kad namų darbai padaryti, bet galvoje skambės „pasaulio čempionatas“. Ir viskas. Viduje ima virti emocijos. Drebės ir rankos ir kojos. Be tikiuosi tai truks neilgai“, – teigė I. Sodeikienė.

Pora pasaulio standartinių sportinių šokių reitinge šiais metais įsitvirtino pirmoje vietoje – nepralaimėjo nė vienerių varžybų, įskaitant ir Europos čempionatą.

„Sunku persilaužti, nes niekada nebuvome tokioje pozicijoje, mums tai yra nauja. Tiesiog keista. Šokame, jaučiame, kad galime geriau, matome progresą. Tuo pačiu esame maksimalistai, lenktyniaujame patys su savimi ir norime, kad kiekvienos varžybos būtų dar geresnės. Iš dalies gerai, kad negalvojame apie konkurentus. Iš dalies ir sunku minimaliai pakartoti, o maksimaliai sušokti visa galva aukščiau nei praėjusį kartą. Tai ir stengsimės padaryti Vilniuje“, – sakė Evaldas.

Pajėgiausia Lietuvos standartinių šokių pora labiausiai nerimauja dėl sveikatos. „Daug keliaujame, vienur šalta, kitur šilta. Baisu, kad kas nors pakirs. Žiūrime, kad išliktume sveiki, techninė ir sportinė forma gera, o ir galva šviežia. Tai yra niuansai, kur norime jaustis geriau“, – vardijo E. Sodeika.

„Suknelės bus dieviškai gražios. Makiažas ir šukuosena bus patikėta profesionalams, o ne mano rankoms. Dažniausiai tekdavo pačiai to imtis“, – kalbėjo Ieva, pridūrusi, kad jos partneris ir sutuoktinis taip pat prie to kartais prisideda.

Ji taip pat įvardijo partnerio savybę, kuri jai ir patinka, ir nepatinka: „Evaldas yra perfekcionistas šokiuose. Tai džiugina, nes lubų tobulėjimui nėra. Nuolat turiu stimulą būti geresne. Bet tai ir siutina. Kai prieina treneriai, teisėjai ir sako, kaip tai buvo nepakartojama, o Evaldo komentaras būna „tas ir tas turi būti geriau“. Tų džiugesio momentų liko mažai, nes jau keliame naujus tikslus.“

„Nu koks aš blogas, – juokėsi Evaldas, pats įvardinęs, kad yra priekabus ir Ievai, ir sau. – Ar tai gerai, ar nelabai, nežinau. Imuosi iniciatyvos ir stengiuosi iš poros pastaruoju metu išspausti kažką daugiau. Mes esame mėgėjai kažko gero, šiltai kampe susisupti, kad būtų malonu. O šiaip nieko blogo joje nematau, dažniausiai Ieva šypsosi, geros nuotaikos.“

Ieva patvirtino, kad abu yra nusiteikę pozityviai ir pasaulio čempionatą pasitinka ne su jauduliu, o kaip momentą, kuriuo patys džiaugsis. „Viskas bus gerai“, – duodamas „žaibą“ Ievai reziumavo Evaldas.

Daugiau žiūrėkite DELFI TV laidoje „Sportinė forma“. Laidų archyvą RASITE ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją