Susitikimą lietuviai pradėjo sėkmingai ir jau septintą minutę realizavo kiekybinę daugumą. Ritulį į vartus pasiuntė Edgaras Protčenka (6:51, rez. perd. Ilja Četvertakas, Artūras Katulis). Visgi įtvirtinti persvaros nepavyko, o kėlinio pabaigoje savo įvarčiu atsakė ir Kazachstano jaunimas.

Antrajame kėlinyje lietuviai dar du kartus baudė varžovus už jų pražangas. Iš pradžių kiekybinę persvarą išnaudojo Povilas Verenis (29:25, rez. perd. Paulius Gintautas), o vėliau ir Paulius Gintautas (33:34, rez. perd. Markas Kaleinikovas, A. Katulis).

Kiek vėliau mūsų šalies atstovai pasižymėjo ir komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis, kai gavęs ritulį greta vartų vartininką pergudravo Aivaras Bendžius (34:58, rez. perd. Ruslanas Černychas, Edvinas Boroška).

Savąjį įvartį antrajame kėlinyje pelnė ir varžovai, kurie galiausiai iki mačo pabaigos likus žaisti daugiau nei minutę pasižymėjo ir dar kartą, taip sumažindami deficitą iki minimumo. Nepaisant to, per likusią rungtynių dalį lietuviai sustabdė varžovus ir galutinėje rikiuotėje liko penkti.

„Tai geras būdas užbaigti turnyrą, gerai veikė mūsų daugumos realizacija, išnaudojome savo progas. Džiaugiuosi ką mes pasiekėme per trumpą laiką. Deja, vakar nepavyko iškovoti pergalės ir pakovoti dėl pirmosios vietos, bet apskritai džiaugiuosi mūsų pasirodymu“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Danielis Lacroix.

Šiemet rinktinė ir vėl laimėjusi dukart ir suklupusi vos kartą liko penkta, o rinktinės treneris surado panašumų tarp šio ir pernai Vilniuje vykusio turnyro.

„Šie turnyrai buvo panašūs: antrose rungtynėse susidūrėme su problemomis ir abu kartus nesugebėjome užbaigti rungtynių pelnydami reikalingus įvarčius. Visgi, tokiuose turnyruose yra lengva atvykti ir trečiame mače nesistengti, nes turnyrine prasme jis nelabai ką lemia. Yra lengva nuleisti rankas ir atsipalaiduoti, kai žaidi dėl penktų-šeštų pozicijų, pasirenkant tiesiog pasiduoti ir keliauti namo, bet mūsų vaikinai to nesirinko ir sužaidė geras rungtynes. Mes šios pergalės nusipelnėme“, – pridūrė D. Lacroix.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)