Tokijuje Lietuvai atstovaus 15 sportininkų: Inga Mikštaitė, Erika Žeburtovič, Rūta Brazdžionytė, Aneta Meškauskienė, Brigita Gustaitytė, Lukas Kubilius, Vytautas Cėpla, Antanas Klibavičius, Orestas Abazorius, Eventas Gužauskas, Juras Sokolovas, Paulius Žimantas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila ir Justinas Kvietka.

Lietuvos rinktinės nariai šiemet suburti iš dešimtyje miestų išugdytų sportininkų, juos parengė 9 treneriai: Paulius Klapatauskas (Vilniaus „Saulės ženklas“), Vladimiras Silvaško (Akmenės „Energija“), Ričardas Poška (Kauno „Rifas“), Gediminas Varkala (Kauno „Kariai“), Donatas Imbras (Vilniaus „Budora“), Remigijus Olšauskas (Panevėžio „Argus“), Linas Jonika (Kauno „Osu“), Eugenijus Šilaika (Anykščių „Takas“) ir Alfredas Jakštas (Jonavos „Kumite“).

„Visada smagu atvykti į Japoniją, į šią tikrą karatė šventę, svarbiausią mūsų 4 metų turnyrą. Lietuvos rinktinė, kaip visada, nusiteikusi kovingai, kiekvienas sportininkas čia atvyko su mintimi laimėti kiekvieną kovą, kai žengs ant tatamio. Kitaip mąstant čia nėra net ko keliauti“, – sakė tris auklėtinius rinktinėje turintis V. Silvaško.

Karatė specialistai pažymi, kad labai svarbi aplinkybė yra lietuvių aklimatizacija. Yra delegacijų, kurios atvyksta tiesiai į varžybas ir tikisi išvengti su aklimatizacija susijusių sunkumų, tačiau Lietuvos ekipa eina kitu keliu.

„Esame sukaupę jau nemažai tokių varžybų patirties, žinome, kaip joms rengtis, todėl atvykome iš anksto, baigiame aklimatizaciją. Tai padės sportininkams parodyti viską, ką jie sugeba. O kaip seksis pamatysime savaitgalį“, – teigė V. Silvaško.

Panašios mintys sukasi ir Pauliaus Klapatausko, rinktinėje turinčio net penkis auklėtinius, galvoje.

„Įveikėme pirmąjį aklimatizacijos etapą, apsipratome su laiko pasikeitimu. Kasdien darėme 1-2 treniruotes pagal individualų planą, kurį sudarė sportininkų treneriai. Šiandien iš Jokohamos atvykome į Tokiją, kuriame vyks varžybos, tvarkomės dokumentus, kitus formalus“, – apie lietuvių kasdienybė pasakojo treneris.

Jis pritarė kolegai ir kalbėdamas apie rinktinės tikslus.

„Visų sportininkų tikslai yra maksimalūs, visi žino, kur ir ko atvyko. Nenustebčiau, jei bet kuris iš Lietuvos rinktinės narių užkoptų ant prizininkų pakylos, bet būtų liūdna, jei tokio sportininko neatsirastų“, – sakė P. Klapatauskas.

Pasaulio čempionatas Lietuvos laiku prasidės naktį iš penktadienio į šeštadienį – 3 val.

Moterų varžybose kovas nuo pirmojo etapo pradės E. Žeburtovič, kuriai teks susikauti su brazile Caroline Araujo. A. Meškauskienė antrajame etape susitiks su kazache Joanna Bielych, o kitos Lietuvos sportininkės žino tik galimų varžovių poras. I. Mikštaitė antrajame etape susitiks su ispane Aiala Garcia arba ruse Aliona Kušnareva, R. Brazdžionytė – su rumune Andreea Merca arba ruse Antonina Ismailova, o B. Gustaitytė – su japone Misaki Teshima arba rusija Ksenija Doronina.

Vyrų varžybose visi mūsiškiai stos į kovą antrajame etape. Jau aišku, kad jame A. Klibavičius susitiks su kanadiečiu Joeliu Bilodeau-desmarais, O. Abazorius – su Marcelo Rocha iš Peru, K. Radvila – su argentiniečiu Ezequieliu Gularte, J. Sokolovas – su olandu Mitchellu De bontu, V. Cėpla – su argentiniečiu Adrianu Guirao, o J. Kvietka – su Salimu Almerri iš Kuveito.

Kiti lietuviai savo pirmuosius varžovus sužinos po pirmojo etapo kovų. E. Sečinskis susitiks su brazilo Jefersono Martinso ir bulgaro Miroslavo Milevo dvikovos laimėtoju, L. Kubilius – su moldavu Alexandru Barba arba ispanu Javieru Zamora, E. Gužauskas – su armėnu Karenu Antonianu arba Pablo Miranda iš Bolivijos, o P. Žimantas – su Francisu Fulgosino iš Filipinų arba argentiniečiu Lucasu Pelizzaru.

Pasaulio čempionate kovos 43 moterys ir 161 vyras iš viso pasaulio.

Prieš ketverius metus šiame prestižiniame čempionate trečiąją vietą iškovojo L. Kubilius, o 2007-aisiais Donatas Imbras ir 2011-aisiais Margarita Čiuplytė tapo pasaulio vicečempionais. Be to, šiose prestižinėse varžybose 2011-aisiais L. Kubilius ir I. Mikštaitė liko ketvirti, 2015-aisiais R. Brazdžionytė – penkta, 2007-aisiais Darius Gudauskas ir 2015-asiais Gabija Gudeliauskaitė – šešti, o 2015-aisiais E. Sečinskis – septintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją