Tokijuje Lietuvai atstovaus Inga Mikštaitė, Erika Žeburtovič, Rūta Brazdžionytė, Aneta Meškauskienė, Brigita Gustaitytė, Lukas Kubilius, Vytautas Cėpla, Antanas Klibavičius, Orestas Abazorius, Eventas Gužauskas, Juras Sokolovas, Paulius Žimantas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila ir Justinas Kvietka.

Moterų varžybose kovas nuo pirmojo etapo pradės tik E. Žeburtovič, kuriai teks susikauti su brazile Caroline Araujo. Aneta Meškauskienė antrajame etape susitiks su kazache Joanna Bielych, o kitos Lietuvos sportininkės žino tik galimų varžovių poras.

I. Mikštaitė antrajame etape susitiks su ispane Aiala Garcia arba ruse Aliona Kušnareva, Rūta Brazdžionytė – su rumune Andreea Merca arba ruse Antonina Ismailova, o B. Gustaitytė – su japone Misaki Teshima arba rusija Ksenija Doronina.

Vyrų varžybose visi mūsiškiai stos į kovą antrajame etape. Jau aišku, kad jame A. Klibavičius susitiks su kanadiečiu Joeliu Bilodeau-desmarais, O. Abazorius – su Marcelo Rocha iš Peru, K. Radvila – su argentiniečiu Ezequieliu Gularte, J. Sokolovas – su olandu Mitchellu De bontu, V. Cėpla – su argentiniečiu Adrianu Guirao, o J. Kvietka – su Salimu Almerri iš Kuveito.

Kiti lietuviai savo pirmuosius varžovus sužinos po pirmojo etapo kovų. E. Sečinskis susitiks su brazilo Jefersono Martinso ir bulgaro Miroslavo Milevo dvikovos laimėtoju, L. Kubilius – su moldavu Alexandru Barba arba ispanu Javieru Zamora, E. Gužauskas – su armėnu Karenu Antonianu arba Pablo Miranda iš Bolivijos, o P. Žimantas – su Francisu Fulgosino iš Filipinų arba argentiniečiu Lucasu Pelizzaru.

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) garbės prezidentas Romas Vitkauskas prieš kelionę į Japoniją laukiančias varžybas palygino su alpinistų kopimu į Everestą.

„Nes čia auksą gauna tik vienas vyras ir viena moteris. Nėra svorio kategorijų ir keleto medalių komplektų“, – sakė R. Vitkauskas.

Pasaulio čempionate kovos 43 moterys ir 161 vyras iš viso pasaulio. Nuolatiniai prestižinio turnyro dalyviai lietuviai kiekvieną kartą pretenduoja į itin aukštas vietas.

Prieš ketverius metus trečiąją vietą iškovojo L. Kubilius, o 2007-aisiais Donatas Imbras ir 2011-aisiais Margarita Čiuplytė tapo pasaulio vicečempionais. Be to, šiose prestižinėse varžybose 2011-aisiais L. Kubilius ir I. Mikštaitė liko ketvirti, 2015-aisiais R. Brazdžionytė – penkta, 2007-aisiais Darius Gudauskas ir 2015-asiais Gabija Gudeliauskaitė – šešti, o 2015-aisiais E. Sečinskis – septintas.

„Visi mūsų sportininkai siekia laimėti kiekvieną kovą, tačiau suprantame, kad visi visko nelaimės. Po pirmosios varžybų dienos kovas tęsti liks 8 moterys ir 36 vyrai, jei tarp jų bus 3-4 lietuviai, o vienas užims prizinę vietą, bus galima pasirodymą vertinti puikiai“, – teigė R. Vitkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)