Vos prieš savaitę tapę Europos čempionato finalininkais ir užėmę penktąją vietą Europos klasikinių šokių čempionate, šį savaitgalį pasaulio jaunimo 10 šokių čempionate sportininkai lipo ant podiumo ir pasipuošė bronza.

„Pasaulio čempionato bronza mus labai džiugina, – sakė K. Burneikis ir I. Šekaitė. – Nors mes tikėjomės finalo (finale šoka šešios geriausios čempionato poros), svajojome ir apie medalį, bet niekada negali žinoti, kaip susiklostys varžybos, kaip bus pasirengę konkurentai“.

Iš viso į Ukrainos sostinėje Kijeve vykusį pasaulio jaunimo čempionatą atvyko 37 poros iš tiek pat valstybių. Į Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) 10 šokių čempionatus turi teisę vykti po vieną geriausią valstybės porą.

Praėjusios savaitės antradienį Karolis ir Izabelė parskrido iš Moldovos sostinės Kišiniovo, kur šoko Europos čempionato klasikinių šokių finale, tuomet dvi dienas treniravosi Kaune ir penktadienį išvyko į Kijevą.

Ar po tokio intensyvaus fizinio ir psichologinio krūvio pavyks pailsėti, sportininkai turėjo aiškų atsakymą: „Ne“.

Lapkričio 16 dieną jų laukia pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionatas Austrijos sostinėje Vienoje, į kurį Lietuva deleguoja dvi poras: kauniečius Karolį Burneikį ir Izabelė Šekaitę bei vilniečius Augustiną Trinkų ir Nedą Eleną Šalūgaitę.