Neįtikėtinas trileris vyko ketvirtfinalyje tarp Velso ir Prancūzijos rinktinių. Velso rinktinė, nuo 48-osios minutės žaisdama daugumoje, tik paskutinėmis minutėmis po Rosso Moriarty žeminimo išplėšė pergalę 20:19 (10:19).

Prancūzijos regbininkai nebuvo laikomi šios poros favoritais, bet sugebėjo primesti savo žaidimo stilių. Po Sebastieno Vahaamahina, Charleso Ollivono ir Virimi Vakatawa atakų prancūzai pirmavo 19:10. Velso komandoje pirmajame kėlinyje pasižymėjo Aaronas Wainwrightas bei tiksliai spardęs Danas Biggaras.

Viena svarbiausių mačo akimirkų įvyko 48-ąją min. Grumtynių metu S. Vahaamahina alkūne tyčia smogė A. Wainwrightui ir buvo pašalintas iš aikštės. Nors per likusį laiką prancūzai atkakliai gynėsi, Velsas sugebėjo pelnyti 10 taškų be atsako ir išplėšti pergalę.

Įdomus faktas yra tas, kad S. Vahaamahina pelnė pirmąjį žeminimą Prancūzijos rinktinei per 46 rungtynes, o taip pat jis tapo pirmuoju prancūzu, „užsidirbusiu“ raudoną kortelę planetos pirmenybėse.

Kitame pusfinalyje PAR rinktinė užbaigė istorinį Japonijos komandos žygį planetos čempionate ir iškovojo pergalę 26:3 (5:3).

Šeimininkai japonai daugiau nei pusę rungtynių atkakliai priešinosi mačo favoritams, bet dar vienos staigmenos nepateikė. Pirmajame kėlinyje PAR išnaudojo kiekybinį pranašumą ir po Makazole Mapimpi žeminimo pirmavo 5:0. Japonai į tai atsakė tiksliu Yu Tamura baudos smūgiu.

Antrajame kėlinyje japonus tiksliais smūgiais koja baudė Handre Pollardas (11 tšk.), žeminimus pelnė Fafas de Klerkas bei M. Mapimpi ir PAR ekipa užtikrintai keliauja į pusfinalį.

Nepaisant pralaimėjimo, sausakimšai Tokijo stadioną užpildę Japonijos sirgaliai atsistoję dėkojo savo didvyriams. Pirmą kartą pasaulio čempionato ketvirtfinalį pasiekę japonai įžiebė naują regbio populiarumo virusą Tekančios Saulės šalyje.

Šeštadienį pasaulio čempionato pusfinalyje susitiks Anglija ir Naujoji Zelandija, o sekmadienį – Velsas ir PAR.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)