Dvejų pastarųjų planetos pirmenybių nugalėtoja Naujoji Zelandija ketvirtfinalyje susitiko su pavojinga Airijos rinktine. Nors airiams šie metai nėra tokie sėkmingi, viena stipriausių Europos komandų tikėjosi mesti iššūkį čempionato favoritams „All Blacks“ regbininkams.

Vis dėlto airiams septintą kartą iš eilės nepavyko įveikti planetos pirmenybių ketvirtfinalio barjero. Naujoji Zelandija šventė įspūdingą pergalę 46:14 (22:0).

Tradiciškai prieš rungtynes Naujosios Zelandijos rinktinės žaidėjai atliko maorių karo šokį Haką.

Disciplinuotai žaidę Naujosios Zelandijos regbininkai jau pirmajame kėlinyje po dviejų Aarono Smitho ir vieno Beaudeno Barretto žeminimų pirmavo 22:0. Antrame kėlinyje skirtumas toliau augo po rezultatyvių Codie Tayloro, Matto Toddo, George'o Bridge'o ir Jordie Barretto atakų ir tik mačo pabaigoje jėgas saugojusių „All Blacks“ žaidėjų atsipalaidavimu pasinaudoję airiai pelnė du paguodos žeminimus.

Beaudenas Barrettas pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju. Jis yra 2016 ir 2017 metų geriausias planetos regbininkas.

Šiomis rungtynėmis pasibaigė Šiaurės Airijos regbio legendos Rory Besto karjera. Po rungtynių jis su ašaromis akyse iš tribūnų pasikvietė tris savo vaikus ir su karjera atsisveikino būdamas jų glėbyje.

Kitame ketvirtfinalio susitikime Anglijos rinktinė 40:16 (17:9) taip pat įtikinamai nugalėjo Australijos komandą. Į pusfinalį anglai prasibrovė po 12 metų pertraukos.

Pirmajame kėlinyje anglus į priekį vedė 50-ąsias rungtynes rinktinėje sužaidęs Jonny May'us. Jis per tris minutes atliko du žeminimus ir leido įpusėjus mačui Anglijai pirmauti 17:9.

Antrame kėlinyje sėkmingą ataką surengė Australijos komandos regbininkas Marika Koroibete ir skirtumas sumažėjo iki minimumo, tačiau tuomet fantastišką Oweno Farrello perdavimą išnaudojęs Kyle'as Sinkleras skirtumą padidino, vėliau žeminimą pridėjo Anthony Watsonas ir anglai užtikrintai keliauja į pusfinalį.

Anglai sužaidė vienas geriausių rungtynių šiame čempionate ir tai suteikia vilčių artėjant pusfinaliui su Naująja Zelandija. 24 taškų skirtumas yra didžiausias, kuriuo Anglijos rinktinė yra laimėjusi pasaulio čempionato atkrintamųjų rungtynes.

Sekmadienį vyks likę du ketvirtfinalio susitikimai. Šeimininkai japonai susitiks su Pietų Afrika (PAR), o Velsas kausis su Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)