Po šios pergalės japonai tapo grupės nugalėtojais ir ketvirtfinalyje žais su Pietų Afrikos (PAR) rinktine. Tuo tarpu škotai liko treti ir pasitraukė iš pirmenybių. Tai buvo vos antras kartas, kai škotai nepateko į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Ši japonų pergalė taip pat reiškia, kad antrąją vietą grupėje užėmę airiai ketvirtfinalyje žais su Naująja Zelandija.

Škotijos rinktinė pirmavo 7:0 po Finno Russello žeminimo rungtynių pradžioje, tačiau tuomet japonai rengė vieną įspūdingą ataką po kitos ir privertė aikčioti sausakimšą Jokohamos stadioną. Kotaro Matsushima, Keita Inagaki ir Kenki Fukuoka po labai gražių perdavimų serijos prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir japonai nutolo 21:7.

Antrojo kėlinio pradžioje Japonijos rinktinė padidino persvarą dar vienu žeminimu (28:7), bet tuomet škotai įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė grėsmingai artėti. Po Willeno Nelo ir Zanderio Fagersono atakų skirtumas sumažėjo iki 7 taškų, bet kovingieji japonai atlaikė lemiamą varžovų šturmą ir šventė gražią pergalę.

C grupės paskutinėse rungtynėse susitiko pergalių dar neturėjusios Tongos ir JAV komandos. 100 tūkst. gyventojų turinti Tonga sukūrė tikrą šventę savo šaliai ir 31:19 nugalėjo 327 mln. gyventojų valstybę.

D grupėje ketvirtąją pergalę iš eilės iškovojo Velsas. Ne stipriausios sudėties žaidę valai 35:13 palaužė daugiau nei valandą aršiai besipriešinusią autsaiderę Urugvajaus ekipą.

Dar vienerios rungtynės dėl taifūno Hagibio padarinių buvo atšauktos. Neįvyko B grupės autsaiderių Namibijos ir Kanados susitikimas.

Kanados regbininkai pademonstravo savo solidarumą su gamtos stichijų paveiktais japonais ir vietoje rungtynių ėmėsi kastuvų bei padėjo likviduoti taifūno padarinius.

Ketvirtfinalyje Japonija žais su PAR, Airija – su Naująja Zelandija, Anglija – su Australija, o Velsas – su Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)