Prieš antrąsias rungtynes su HC „Tallinn“ Kauno klubas turėjo 2 įvarčių pranašumą, kadangi pirmąjį susitikimą laimėjo 26:24.

Antrasis susitikimas prasidėjo lygia kova ir sužaidus 10 minučių rezultatas buvo lygus (5:5), o įpusėjus kėliniui estai net pirmavo 8:7, tačiau tada kauniečiai surengė mini spurtą 3:0 (10:8). Per likusį pirmojo kėlinio laiką kauniečiai dar labiau padidino persvarą ir prieš pertrauką pirmavo 17:13.

Antrajame kėlinyje kauniečių persvara buvo šoktelėjusi net iki 7 įvarčių (24:17). Nors „Tallin“ klubas kiek aptirpdė Kauno komandos persvarą, tačiau ir antrosiose rungtynėse Lietuvos klubas šventė pergalę – 30:28.

Kauno klubui net 11 įvarčių pelnė Karolis Jankauskas, 7 – Arminas Stankūnas, 6 – Vilius Juozatis, po 2 – Aurimas Balčiūnas ir Mantas Sturonas, po kartą pasižymėjo Kristupas Kručas ir Lukas Sutkus.

VHC „Šviesa“ pirmąsias rungtynes Vilniuje buvo laimėjusi 27:24, tad atsakomąsias rungtynes Bosnijoje su Vogoščios „Polijine Hills“ pradėjo turėdama 3 įvarčių rezervą.

Rungtynes kiek geriau pradėjo bosnių klubas (4:2), tačiau vilniečiai toliau bėgti varžovams neleido ir gana greitai rezultatą išlygino (8:8). Deja, užsikabinti už šio momento „Šviesa“ neįstengė ir po pirmojo kėlinio „Polijine Hills“ pirmavo 15:12.

Antrajame kėlinyje bosnių klubas gana greitai susikūrė jiems reikiamą 4 įvarčių persvarą (17:13), o gana greitai persvarą padidino ir iki 5 (21:16). Likus žaisti vos 5 minutėms iki susitikimo pabaigos „Polijine Hills“ atitrūko rekordiškai didele persvara (28:22). Į lemiamą šturmą vilniečiams kilti nepavyko ir pergalę 31:25 šventė varžovų klubas.

Rezultatyviausias „Šviesos“ gretose buvo 8 įvarčius pelnęs Artūras Švilpa, po 4 pridėjo Laurynas Palevičius ir Karolis Antanavičius, 3 kartus pasižymėjo Tadas Rasakevičius, po 2 – Valdas Drabavičius ir Šarūnas Ugianskis, po 1 – Domantas Pukas ir Karolis Antonovičius. Varžovus į pergalę vedė 9 įvarčius pelnęs Vanja Smiljaničius.

Iš trijų Lietuvos klubų dalyvaujančių EHF Iššūkio taurės varžybose dviems pavyko žengti į kitą etapą: „Granitui-Kariui“ ir „Ąžuolui-KTU“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją