Rungtynėse dėl trečiosios vietos Valdo Gecevičiaus treniruojama komanda po atkaklios kovos 7:6 palaužė varžovus iš Turkijos.

5 įvarčius lietuviams pelnė Mantas Panovas, o po vieną pridėjo Justas Pažarauskas ir Nerijus Montyvas.

Mūsų šalies sportininkai tuos pačius turkus buvo įveikę ir grupės etape, taip pat kaip ir graikus bei švedus. Ketvirtfinalyje buvo nugalėti belgai, o pusfinalyje pralaimėta vokiečiams.

Lietuviai medalius iškovojo jau septintosiose Europos pirmenybėse iš eilės. Tai yra antrieji bronziniai apdovanojimai greta keturių aukso bei vieno sidabro.

„Šis medalis labai džiaugsmingas, o dar artėjančio gimtadienio proga… Geresnės dovanos man net negali būti. Sakiau „chebrai“, kad reikės iš vakaro krautis lagaminus, nes vėliau nebus laiko, reikės švęsti“, – juokėsi Lietuvos rinktinės kapitonas M. Zibolis, kuriam pirmadienį sueis 45-eri.

Pasak Lietuvos rinktinės veterano, komanda per daug nesisieloja, kad nepavyko apginti 2017 metais iškovoto Europos čempionės titulo. Prieš Rio de Žaneiro paralimpiadą Europoje irgi buvo laimėta bronza.

„Vakar kalbėjomės su komanda ir Mantas Brazauskis priminė, kad kelias į Rio paraliminį auksą buvo lygiai toks pats. 2015-aisiais Seule iškovojome kelialapį, o tais pačiais metais Europoje likome treti. Bet tai nesutrukdė tapti paralimpiniais čempionais. Viskas kartojasi. Tikiuosi, kad ir finišas Tokijuje bus auksinis“, – svarstė M. Zibolis, golbolą žaidžiantis jau 30 metų.

Europos golbolo čempionato finale Rostoke susitinka Ukrainos ir Vokietijos rinktinės. Ukrainos ekipa, patekdama į finalą, užsitikrino kelialapį į 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)