Olimpinis čempionas, šiemet pavasarį ketvirtą kartą nugalėjęs Londono maratone, prieš dvejus metus taip pat siekė 42 km įveikti greičiau nei per 2 val., tačiau tuomet Moncos F-1 trasoje sugaišo 2 val. ir 25 sek.

„Aš bėgu norėdamas pakeisti istoriją. Noriu parodyti, kad nėra jokių barjerų žmogaus galimybėms, žmogaus galimybės yra beribės“, – teigė E. Kipchoge.

Šįkart E. Kipchoge mistinę 2 val. ribą sieks įveikti Austrijos sostinėje, „Prater“ parke, kuriame ir bus įrengta bėgimo trasa.

Ją sudarys 4,4 rato po 9,61 kilometro. Lengvaatletis bėgs tiesiąja beveik 5 km ir jos abiejuose galuose bus įrengtos dvi nedidelės kilpos posūkiams.

Ši vieta pasirinkta dėl palankaus klimato, puikios oro kokybės ir beveik lygaus reljefo, per visą maršrutą trasos pakilimas – tik 2,4 m.

Berlyne bėgau siekdamas pasaulio rekordo, o čia noriu pakeisti istoriją: lyg žmogus, kuris pirmasis išsilaipins mėnulyje.
Eliudas Kipchoge

Šio bėgimo organizatoriai penktadienį popiet nuspręs dėl starto laiko, o lengvaatletis viliasi, kad bėgimo metu sulauks žiūrovų palaikymo.

„Trasa išties labai gera, aš jaučiuosi daug labiau pasiruošęs ir pasitikintis savo jėgomis“, – kalbėjo E. Kipchoge.

„Nėra abejonių, ar aš tą padarysiu. Aš esu tai bandęs ir antrąkart man pasiseks“, – įsitikinęs greičiausias pasaulyje maratonininkas.

Bėgikui padės net 41-as taip vadinamas „zuikis“, tai būrys stajerių, kurie pasikeisdami padės jam palaikyti norimą tempą visos distancijos metu. Be to, priekyje jo važiuos automobilis, kuris lazerio spinduliu diktuos rekordinį tempą.

Skirtingai nuo įprastų maratonų, kur bėgikai vandenį ir energetinius gelius turi pasiimti nuo stalų, jam kas 5 kilometrus talkins greta važiuosiantys dviratininkai.

Tokia pagalba draudžiama pagal tarptautinės lengvosios atletikos taisykles (IAAF), tad nei prieš dvejus metus, nei dabar IAAF jo rezultato nelaikys oficialiu ir rekordo nefiksuos.

Prieš metus E. Kipchoge Berlyno maratone pasiekė pasaulio rekordą – 2.01:39 val., šiemet arti rekordo liko etiopas Kennenisa Bekele (2.01:41 val.).

„Startas Berlyne ir bėgimas čia Vienoje yra du skirtingi dalykai. Berlyne bėgau siekdamas pasaulio rekordo, o čia noriu pakeisti istoriją: lyg žmogus, kuris pirmasis išsilaipins mėnulyje“, – teigė E. Kipchoge.

Eliudas Kipchoge

Kenijos stajeris buvo paklaustas, ar pavykus įveikti 2 valandų ribą, pagerės pačios lengvosios atletikos įvaizdis pasaulyje.

Šiai sporto šakai paskutinis skaudus smūgis suduotas prieš beveik dvi savaites.

Buvęs Jungtinės Karalystės lengvosios atletikos žvaigždės Mo Farah treneris Alberto Salazaras diskvalifikuotas ketveriems metams įrodžius, kad savo auklėtiniams jis parūpindavo dopingo.

E. Kipchoge teigė, kad „sode yra gėlių ir yra piktžolių“. „Vienoje mes kalbėsime apie gėles. Dėmesį telksime į gėles, kurios gali skleisti spalvotus žiedus ir visus pasaulyje padaryti laimingais“, – atsakė E. Kipchoge.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)