Gausus dalyvių skaičius atnešė rekordinę paramos sumą – dėka kasmetinio rožinio kaspino bėgimo reabilitacijoms bus skirta beveik 4 tūkst. eurų.

„Buvo labai smagu žiūrėti į praeivių nuostabą, kai jei išvysdavo į Rotušės aikštę plūstančius rožiniais atributais pasipuošusius bėgimo dalyvius. Tai yra tas, ko mes siekiame – atkreipti visuomenės dėmesį į šią klastingą ligą bei paskatinti mūsų mylimas moteris nebijoti pasitikrinti. Juk diagnozavus ligą ankstyvoje stadijoje pasveiksta dauguma pacienčių!“, – sakė renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ direktorius Regimantas Tarasevičius.

Registruodamiesi dalyviai privalėjo pasirinkti norimą aukojamos sumos dydį – nuo 3 iki 18 eurų. Beje, „Pink Run“ yra bene vienintelis bėgimas Lietuvoje, kuriame didžiąją dalyvių dalį sudaro ne vyrai, bet moterys.
„Dar prieš renginį kartu su BENU komanda ieškojome būdų, kaip surinkti kuo didesnę paramą. Be galo džiaugiamės, kad šiemet renginio dalyvių pagalba pavyko surinkti rekordinę paramos sumą“, – džiaugėsi R. Tarasevičius.

10 km bėgimo nugalėtojai – Lukas Budavičius ir Gitana Akmanavičiūtė

10 km Topicrem distancijoje pirmas vietas iškovojo Lukas Budavičius ir Gitana Akmanavičiutė. Beje, pastarąją treniruoja olimpietis maratonininkas Remigijus Kančys.

„Ką prieš varžybas sakė treneris? Varžybų neišskyrėme, tiesiog treniruojamės reguliariai. Dabar, po sezono, forma gera ir stengiausi gerai subėgti, – pasakojo G. Akmanavičiūtė. – Papildomai motyvavo kilnus renginio tikslas – jaučiasi atmosfera ir užsidegimas.“

Nuotolį bėgikė įveikė per 37 min. 52 sek. bei prizininkėmis tapusias Vilmantę Stašauskaitę ir Jolitą Višinskienę atitinkamai aplenkė 1 min. 45 sek. bei 7 min. 7 sek.

„Nesitikėjau, kad taip greitai susibėgs. Puikiai sekėsi, išlaikytas puikus tempas iki pat galo. Džiaugiuosi ir smagu.Trasa nėra greita, nes daug posūkių, daug senamiesčio akmenų. Reikėjo taikyti, kur pastatyti koją. Trasa pakankamai sudėtinga, dėl to rezultatas dar labiau džiugina“, – sakė G. Akmanavičiūtė.

"Pink Run su BENU" bėgimas

Tuo tarpu L.Budavičius sulaukė atkaklesnės konkurencijos: 10 km jis nubėgo per 33 min. 37 sek. bei antrą vietą užėmusį Aurimą Skinulį pranoko 21 sek. Trečias finišavo Edvidas Dargužis, kurio rezultatas – 35 min. 37 sek.

„Prieš startą apsižiūrėjau, kas stovi prie starto linijos – mačiau, kad greta stovi Aurimas Skinulis ir jį laikiau galimu konkurentu. Bet jau pačioje pradžioje jaučiau, kad šiandien jis bėgs ramiau, nors pagal rezultatus varžytis su juo būtų sunku. Bėgdamas nejaučiau konkurencijos, jis buvo per pakankamai didelį atstumą, kurį galėjau kontroliuoti“, – komentavo L. Budavičius.

Beje, prieš startą be tradicinio apšilimo „F.O.C.U.S. running“ klubo atstovas apšilinėjo ir su vos trijų mėnesių dukrele – jos bėgikas susilaukė su Lietuvos rinktinės nare, Europos iki 23 metų čempionato dalyve Vytaute Pabiržyte-Budavičiene.

Pastaroji taip pat dalyvavo „Pink Run“ renginyje ir 5 km varžybose užėmė aukštą aštuntą vietą.

„Varžybose kartu ne pirmą kartą dalyvaujame, bet tai buvo pirmas kartas, kada esame trise. Abu dalyvavome renginyje, bet tuo pačiu reikėjo prižiūrėti trijų mėnesių dukrelę. Viską reikėjo susidėlioti, kad aš pabūčiau su dukrele iš pradžių, kol bėgo Vytautė, o paskui ji perėmė dukrą. Turėjome bendrą iššūkį pasidalinti visas atsakomybes. Manau, Vytautė tikrai atsigaus ir tikiuosi, kad kitų metų „Pink Run“ bėgime tiek ji, tiek aš laimėsime pirmas vietas“, – tikslą įvardijo L. Budavičius.

5 km varžybose triumfavo Aivaras Čekanavičius bei Vilija Gvildienė

5 km „Rexona 5000 steps“ rungtyje nepralenkiami buvo Aivaras Čekanavičius ir Vilija Gvildienė. Moterų varžybose V. Gvildienė distanciją įveikė per 18 min. 49 sek. bei pergalę iškovojo artimiausią varžovę aplenkusi vos 9 sekundėmis.

Antra finišavo Zita Raudonė, trečia – Viktorija Kalvelytė (atsiliko 32 sek.).

"Pink Run su BENU" bėgimas

„Iš tikrųjų, pergalės visai tikėjausi, nors neteko prieš startą matyti kas buvo užsiregistravę, bet prie starto linijos atpažinau kelis pažįstamus veidus. Kolegės dalyvavo po praeitos savaitės maratono, tad žinojau, kad greitai nebėgs ir nereiks labai stengtis, – pasakojo V. Gvildienė. – Artimiausią varžovę mačiau visą laiką, pirmus porą kilometrų bėgau šalia jos. Neturėjau tokio tikslo vesti grupę, tad tiesiog leidau tą daryti jai. Kai mačiau, kad jai mažėja jėgų, aš tiesiog tokiu pačiu tempu pabaigiau trasą.“

Pasak V. Gvildienės, kilni renginio idėja didina motyvaciją dalyvauti rožinio kaspino bėgime Kaune.

„Manau, kad tai yra labai gražus tikslas. Smagu, kad registracijoje buvo privaloma aukoti ir ją atliekant tiesiog reikėjo pasirinkti varnelę, ar aukoji daugiau, ar mažiau. Ši iniciatyva vyksta ne pirmą kartą ir bėgimas taip parodomas iš gerosios pusės“, – džiaugėsi V. Gvildienė.

5 km nuotolį greičiausiai įveikusio A. Čekanavičiaus rezultatas – 16 min. 4 sek. Antrą vietą užėmė Paulius Saulėnas (16 min. 32 sek.), trečią – Justas Medišauskas (17 min. 1 sek.).

„Dėl aktualios ir prasmingos skleidžiamos žinutės „Pink Run“ bėgime dalyvauju kasmet. Be abejo, kaip bėgikui, turinčiam sportinį charakterį, pasiekti kuo aukštesnį rezultatą norisi visuomet. Ir nors dar tik pradedu ruoštis naujam sezonui ir greito bėgimo iš savęs negalėjau tikėtis, likau patenkintas, kaip jaučiausi trasoje ir kad pavyko pasiekti pergalę“, – sakė A. Čekanavičius.

Rožinio kaspino bėgimas „Pink Run“ Kaune buvo vykdomas jau šeštąjį kartą. Spalio mėnesį skirtingose pasaulio šalyse rengiami rožiniai labdaros vakarai, aukcionai, eitynės prieš krūties vėžį, parduodama speciali rožinė atributika bei įvairiais būdais renkamos lėšos kovos su vėžiu projektams finansuoti.

Pastebima, kad daugiau kaip 90 proc. moterų, kurioms krūties vėžys buvo diagnozuotas ankstyvoje stadijoje, pasveiko ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Renginio partnerė BENU vaistinė kviečia moteris nemokamai pasitikrinti – tą padaryti galima spalio 9 d. ir 23 d. Kaune bei spalio 11 d. ir 25 d. Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)