Vylius Blauzdavičius yra ledo ritulio gerbėjas, turėdamas laiko pats nevengiantis jėgas išbandyti mėgėjų ledo ritulio lygoje.

Vartininko pozicijoje žaidžiantis vyras liko nustebęs kai sužinojo, kad iš Lietuvos ledo ritulio čempionato traukiasi Elektrėnų „Energijos“ klubas.

V. Blauzdavičius pasidalino naujiena feisbuke bei, norėdamas gauti daugiau atsakymų, prie savo įrašo pažymėjo Elektrėnų savivaldybės merą Kęstutį Vaitukaitį.

Netikėtai ledo ritulio gerbėjas sulaukė grasinančių žinučių iš Elektrėnų ledo arenos direktoriaus Valdo Škadausko.

– Kur susitinkam, Vyliau?, – klausė V. Škadauskas.

– Kokiu klausimu?, – nustebęs liko V. Blauzdavičius.

– Snukio klausimu, ką pažadu – tą darau. (...) Ateik pasitikrinsim, jeigu gali taip šnekėti, gali ir atsakyti už savo žodžius, ar negali? Vyras tu ar boba?, – nesustojo V. Škadauskas.

– Kaip šnekėti?

– Kumščiais, o kaip kitaip. (...). Tu bijai? Pagal barzdą baisiai atrodai“, – nesiliovė ledo arenos vadovas.

Šis susirašinėjimas vyko šeštadienį. Anot V. Blauzdavičiaus, V. Škadauską žinojo kaip ledo ritulio bendruomenės narį, bet asmeniškai abu vyrai nebuvo pažįstami.

V. Blauzdavičiui šį susirašinėjimą paviešinus savo feisbuvo profilyje jį pasiekė tėvų, kurių vaikai lanko V. Škadausko vadovaujamą Dariaus Kasparaičio vardo ledo ritulio mokyklą, žinutės apie paties direktoriaus vadovavimo stilių. Galimai atgrasų, bauginantį elgesį su vaikais.

Kiek vėliau V. Škadauskas feisbuke atsiprašė už savo grasinančią retoriką. Ledo arenos vadovas gyvai telefonu nebuvo linkęs atsakyti į DELFI klausimus bei prašė juos pateikti raštu.

Kliuvo ir savivaldybės administracijos direktoriui

Toks savaitgalio V. Škadausko bendravimas nustebino Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorių Gediminą Ratkevičių.

„Valdą aš pažįstu gana seniai, kiek žinau, jis yra dirbęs Elektrėnų savivaldybės sporto skyriaus direktoriumi. Jo elgesį šeštadienį feisbuke teko man stebėti ir aš jo niekaip nepateisinu.

Nesportinis, netoleruotinas elgesys. Tiesą pasakius, ir man pačiam kliuvo nuo jo, bet jis kitą dieną manęs atsiprašė. Aš atsiprašymą priėmiau, nemanau, kad turime leisti, jog situaciją užvaldytų asmeniniai įžeidimai. Reikia žiūrėti taip, kad nenukentėtų sportas“, – DELFI kalbėjo savivaldybės administracijos vadovas.

Trečiadienį Elektrėnų savivaldybėje vyks Tarybos narių, ledo arenos vadovo bei Elektrėnų „Energijos“ klubo atstovų susitikimas, kuriame bus ieškoma galimų sprendimų dėl legendinio klubo ateities.

Elektrėnų savivaldybė areną naujam operatoriui išnuomavo 2017 metų pabaigoje, ši sutartis galioja 10 metų – iki 2027-ųjų gruodžio.

Pagal šią sutartį areną valdo VšĮ „Ledo arena“, kuriai ir vadovauja V. Škadauskas.

Liko be ledo ar vėjai kišenėse?

Daugkartinis Lietuvos ledo ritulio čempionas Elektrėnų „Energijos“ klubas, paruošęs daugybę ledo ritulininkų įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, komandos vadovų sprendimu, praėjusią savaitę nutarė nedalyvauti 2019-2020 metų Lietuvos ledo ritulio čempionate.

Ketvirtadienį klubas išplatino pranešimą, kuriame nurodė tokio sprendimo priežastis.

„Ruošiantis šiam ir keliems sezonams, prieš tai buvo trikdžių ir nesklandumų, tačiau juos pavyko išspręsti. Komanda buvo suformuota konkurencinga ir planavome siekti išlaikyti lyderių pozicijas Lietuvos čempionate.

Pagrindinė „Energija“ komandos nedalyvavimo priežastis yra konfliktas su Elektrėnų ledo rūmų nuomotoju, – rašoma pranešime. – Vienas iš klubo steigėjų, Elektrėnų miesto savivaldybė nepadėjo susitarti dėl ledo nuomos dėl nurodytos priežasties, jog neturi juridinių kontrolės svertų esamam čiuožyklos nuomotojui (tiek treniruotėms, tiek rungtynėms), ir matome, kad ledo rūmų nuomotojui mūsų vykdoma veikla bei arenoje vykstantys renginiai nerūpi.

Dėl šios priežasties klubui „Energija“ neturint savo namų arenos, nebuvo pirminio pagrindo iš ko sudaryti komandą. Tai yra svarbiausias dalykas – įsipareigojimai lygai, kad mes būsim pajėgūs vykdyti organizuojamas varžybas ir, be abejo, komandos treniruotes.

Esant tokiai neaiškiai situacijai, daugelis žaidėjų, norėdami turėti užtikrintumą ir nenutrūkstamą treniruočių ciklą, susitarė su kitomis komandomis.

Dabartinis ledo rūmų nuomotojas (V. Škadauskas) pateikė klubui bendradarbiavimo sutartį, kuri buvo tiesiog sveiku protu nepaaiškinama.

Su ledo rūmų nuomotoju pabandžius spręsti šią problemą, buvo atsakyta: „Man neįdomu, aš esu verslininkas“. Niekaip negalime suprasti, kaip taip atsitiko, kad daugiametė čempionė Elektrėnų miesto komanda „Energija“ buvo priversta likti gatvėje.

Sutartyje buvo pasiūlyti mokesčiai, kurie kelis kartus viršijo gaunamą paramą iš savivaldybės, skirtą susimokėti už ledo nuomą, o be viso to klubui reikėjo dar ir papildomų lėšų inventoriui ir žaidėjų atlyginimams, kurias buvo priversti teikti privatūs rėmėjai. Deja, susiklosčius šiai situacijai, netekome ir rėmėjų“, – rašoma klubo pranešime.

Elektrėnų "Energija" / "Energijos" nuotr.

Tuo metu šį antradienį arenos vadovas V. Škadauskas išplatino savo pranešimą, kuriame teigė, kad klubas yra neteisus. Anot jo, arenos nuomos įkainiai padidėjo tik maždaug penktadaliu, o tą lėmė tai, kad nuo 2019-ųjų sausio VŠĮ „Ledo arena“ tapo PVM mokėtoja.

Apskritai, pasak V. Škadausko, „Energija“ paskutiniais metais vėlavo atsiskaityti už suteiktas paslaugas po keletą ir daugiau mėnesių, o „VŠĮ „Ledo arena“ tokią situaciją toleravo dėl viešai deklaruojamos sunkios finansinės padėties. Pavyzdžiui sąskaita už 2019 m. kovo mėnesį buvo apmokėta tik birželio 21 d.“, – rašoma pranešime.

„Esu užaugęs ir visą gyvenimą praleidęs Elektrėnuose, savo sportinę ir vėliau profesinę karjerą skyriau „Energijos“ klubui, vaikų ledo ritulio ugdymui. Visada prisidėjau spręsdamas problemas ir nuolatos siekiau tik geriausio mūsų miestelio ledo rituliui. Išsakytą kritiką priimu kaip nepagrįstą ir šmeižikišką. Elektrėnų savivaldybei linkiu surasti jėgų priimti teisingus sprendimus, kad ledo ritulys ir toliau garsintų savivaldybę“, – tvirtino V. Škadauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)