Oro sąlygos, lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, pasikeitė drastiškai. Po lietingo ir klampaus pirmojo mačo, šįkart regbininkai žaidė šviečiant saulei, tačiau oro temperatūra buvo gana žema. Rungtynės buvo kiek techniškesnės, komandos darė mažiau klaidų, tačiau kietos ir pasiaukojančios kovos buvo per akis.

Po Donato Vilimavičiaus baudos smūgio, pirmieji į priekį išsiveržė „Vairo“ regbininkai. Visgi jau 12-ąją min. „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Armandas Kalinauskas surengė rezultatyvią ataką ir pelnė pirmąjį žeminimą šioje finalo serijoje. Vėliau abi komandos apsikeitė tiksliais baudos smūgiais – „Vairo“ komandoje pasižymėjo Eimantas Bagarauskas ir Donatas Vilimavičius, o „Baltrex“ ekipoje du sykius tiksliai koja spyrė Vytaras Bloškys. Įpusėjus mačui, „Baltrex-Šiauliai“ pirmavo 11:9.

Antrajame kėlinyje toliau vyko atkakli ir kieta kova. Regbininkai kovojo ne tik su priešininkais, bet ir nuovargiu bei traumomis. V Bloškys po baudos smūgio padidino savo ekipos persvarą iki 14:9, o per likusį laiką daugiau pasižymėti nepavyko nei vienai komandai.

„Kaip ir minėjau, po pirmųjų rungtynių taisėme standartus. Su tuo susitvarkėme, mūsų „vėjeris“ turėjo galimybę būti su kamuoliu ir mes gavome erdvės. Ir oras padėjo – mūsų komandai patinka, kai šviečia saulė“, – šypsojosi „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Geriausiu žaidėju „Baltrex-Šiaulių“ komandoje buvo pripažintas jaunasis Deividas Vorašilka.

„Šis įvertinimas buvo staigmena, bet nuo pat pirmosios minutės buvau pasiruošęs, žinojau, prieš ką reikės žaisti. Labiausiai save koncentravau į gynybą, todėl turbūt už gerą darbą gynyboje ir gavau šį prizą. Atkakliame finale įtampa buvo didžiulė“, – kalbėjo D. Vorašilka.

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ jau tradiciškai aktyviau pradeda rungtynes, bet šįkart jau pirmajame kėlinyje varžovai sugebėjo rasti spragų jų žaidime.

„Klaidos lėmė pralaimėjimą. Ne mūsų diena. Reikia analizuoti rungtynes, bet paprasčiausiai nesusitvarkome su kamuoliu rankose. Paprasti dalykai, o jie mums buvo problema ne tik pirmajame, bet ir antrajame kėlinyje. Pralaimime tam tikrus momentus ir iš to susideda rezultatas“, – pabrėžė „Vairo“ komandos treneris Gediminas Marcišauskas.

Pirmąsias rungtynes prieš savaitę 18:15 (9:6) laimėjo „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Lemiamos serijos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį, nuo 16 val., Šiaulių regbio stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)