Intriguojančioje C grupės akistatoje šeštadienį Anglijos komanda 39:10 (15:3) nugalėjo Argentinos ekipą. Tai reiškia, kad 2015 metų planetos pirmenybių ketvirtos vietos laimėtojai argentiniečiai trauksis iš kovos jau po grupių etapo.

Kita C grupės lyderė Prancūzija sekmadienį privertė surimti savo sirgalius ir tik po atkaklios kovos 23:21 (17:7) įveikė kovingąją Tongos komandą.

Grupėje pirmaujanti Anglija turi 15 taškų, o antroje pozicijoje esanti Prancūzija – 13. Šių ekipų tarpusavio mūšis išaiškins grupės nugalėtoją. Argentiniečiai su 6 taškais yra treti.

B grupėje trečiąją pergalę iš eilės iškovojo 2011 ir 2015 metų pasaulio čempionė Naujoji Zelandija. „All Blacks“ regbininkai 71:9 (24:9) sutriuškino Namibijos komandą.

Teoriškai Naujoji Zelandija (14 tšk.) dar nėra užsitikrinusi vietos ketvirtfinalyje, bet paskutinėse grupės rungtynėse su Italija jiems užtektų bent taško. Antrąją vietą užima Pietų Afrikos (PAR, 10 tšk.) rinktinė.

A grupėje be pralaimėjimų žygiuoja šeimininkai japonai. Jie 38:19 (16:9) pranoko Samoa regbininkus.

Japonija (14 tšk.) pirmauja grupėje. Antrąją vietą užima Airija (11 tšk.), o vilčių patekti į ketvirtfinalį dar neprarado ir Škotija (5 tšk.), kuriai dar liko du susitikimai.

D grupės lydere tapo Australija, kuri 45:10 (19:3) nugalėjo paskutinėje pozicijoje atsidūrusį Urugvajų.

Australai turi 11 taškų ir paskutinėse rungtynėse žais su Gruzija. Velsas, turintis dar dvejas rungtynes, su 9 taškais yra antras. Teorinių vilčių patekti į kitą etapą dar turi ir Fidžis (7 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją