M. Uibo Dohoje pelnė pirmą apdovanojimą ne tik Estijai, bet ir apskritai Baltijos šalims – tiek lietuvių, tiek latvių sąskaitos iki šiol tuščios.

Pirmą kartą karjeroje ant prizininkų pakylos užkops ir pats 26-erių sportininkas, pagerinęs savo asmeninį rekordą (8604 taškai).

Estą pranoko tik varžybų sensacija tapęs Niklasas Kaulas. 21-erių vokietis į istoriją įsirašė kaip jauniausias visų laikų daugiakovės pasaulio čempionas.

Po pirmos varžybų dienos ir pirmų penkių rungčių tik 11-ą vietą užėmęs atletas šovė į viršų ketvirtadienį ir taip pat pasiekė asmeninį rekordą (8691 tšk.).

Kanadietis Damianas Warneris (8529 tšk.) pelnė bronzą, o titulą gynęs prancūzas Kevinas Mayeris pasitraukė iš kovos dėl šuolių su kartimi rungtyje patirtos traumos.

Savo ruožtu, Sh. Miller-Uibo buvo laikoma 400 m bėgimo favorite, bet praleido į priekį Salwą Eid Naser.

Nigerijoje gimusi Bahreino atstovė užfiksavo trečią geriausią rezultatą istorijoje, finišavusi per 48,14 sek. Tokiu tempu niekas nebuvo bėgęs 34-erius metus.

25-erių Bahamų bėgikė distanciją įveikė per 48,37 sek. ir pakartojo savo pasiekimą 2015 metų pasaulio čempionate, o trečia liko jamaikietė Shericka Jackson (49,47 sek.).

Moterų daugiakovės čempione tapo nacionalinį rekordą pasiekusi britė Katarina Johnson-Thompson (6981 tšk.), antrą vietą užėmė titulą praradusi Belgijos atstovė Nafissatou Thiam (6677 tšk.), trečią – austrė Verena Preiner (6560 tšk.).

Moterų rutulio stūmimo sektoriuje titulą apgynė kinė Gong Lijiao (19,55 m), pelniusi medalį šeštame pasaulio čempionate iš eilės. Sidabru džiaugėsi Danniel Thomas-Dodd iš Jamaikos (19,47 m), bronza – Christina Schwanitz iš Vokietijos (19,17 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)