Planetos pirmenybių ieties metimo kvalifikacijoje pirmadienį dalyvavo 31 sportininkė. Tiesioginį kelialapį į finalą galėjo užtikrinti įveikta kvalifikacinė 63,50 m (Q) riba, kitu atveju į finalą patenka 12 geriausią rezultatą pademonstravusių ieties metikių.

Teresės Nekrošaitės auklėtinė geriausiu pirmuoju bandymu įrankį nusviedė tik 56,90 m ir į finalą neprasibrovė. Antruoju mėginimu lietuvė užfiksavo 55,15 m, o trečiuoju – 55,97 m rezultatą.

„Pasirodymą vertinu prastai, nes nepatekau į dvyliktuką, bet nesu nusivylusi, liūdna, iš karto po varžybų kalbėjo L. Jasiūnaitė. – Tiesiog neišėjo savęs realizuoti, galbūt pritrūko metimo, o šiaip džiaugiuosi, kad baigėsi sezonas, pažiūrėsiu finalą ir viskas gerai.“

Prieš dvejus metus Londone vykusiame pasaulio čempionate Liveta Jasiūnaitė geriausiu bandymu numetė ietį 55,80 m ir liko 26-a iš 31-os dalyvės.

Pasaulio čempionato Dohoje galutinėje kvalifikacijos varžybų įskaitoje lietuvė liko 23-ia.

Anot lengvaatletės, ir šis sezonas, nepaisant nesėkmės pasaulio čempionato kvalifikacijoje, jai yra geras: „Sezonas geras – asmeninis ir Lietuvos rekordas, laimėtas universiados čempionės titulas. Esu jauna, viskas dar priešakyje.“

Ieties metikė patvirtino, kad išlaikyti gerą sportinę formą dar du mėnesius ilgiau yra itin sudėtinga.

Į finalą tiesiausiu keliu, įveikusios kvalifikacinę 63,50 m ribą, prasibrovė kinė Huihui Lyu (67,27 m) ir Europos čempionė vokietė Christin Hussong (65,29 m). Arčiausiai jos buvo Kinijos atstovė Shiying Liu (63,48 m).

Moterų ieties metimo finalas vyks antradienį 21.20 val.


Pernai Berlyne vykusiame Europos čempionate L. Jasiūnaitė iškovojo bronzos medalį, o šįmet tapo universiados čempione. Šią vasarą lietuvė Latvijoje vykusiose varžybose pagerino ir savo asmeninį rekordą – 63,98 m.

Ieties metimo sektoriuje Dohoje išvysime dar vieną lietuvį – Lietuvos čempioną ir rekordininką Edį Matusevičių. Jis vyrų atrankos varžybose kovas pradės spalio 5 dieną.

Rugsėjo 27-spalio 6 dienomis Dohoje (Kataras) vyksta pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvauja 11 Lietuvos sportininkų.

Planetos čempiono titulą gina disko metikas Andrius Gudžius, o tarp favoritų pagal 2019-ųjų rezultatus patenka ieties metikas Edis Matusevičius (ketvirtas – 89,17 m), šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (septinta – 197 cm uždarose patalpose), trišuolininkė Diana Zagainova (vienuolikta – 14,43 m), ietininkė Liveta Jasiūnaitė (dvylikta – 63,98 m) bei Europos sportinio ėjimo taurės nugalėtoja Živilė Vaiciukevičiūtė (14-a – 1 val. 29 min. 48 sek.). Čempionate taip pat dalyvauja Europos komandiniame čempionate triumfavusi trišuolininkė Dovilė Kilty, ėjikai Arturas Mastianica ir Marius Žiūkas, maratonininkė Monika Bytautienė bei šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionato tvarkaraštis (lietuvių startai):

Spalio 1 d. (antradienis)

16.50 val. vyrų šuolių į aukštį kvalifikacija (Adrijus Glebauskas)

21.20 val. moterų ieties metimo finalas (Liveta Jasiūnaitė, jei pateks)

Spalio 3 d. (ketvirtadienis)

16.40 val. moterų trišuolio kvalifikacija (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty)

Spalio 4 d. (penktadienis)

20.15 val. vyrų šuolių į aukštį finalas (Adrijus Glebauskas, jei pateks)

23.30 val. vyrų 20 km sportinis ėjimas (Marius Žiūkas)

Spalio 5 d. (šeštadienis)

16.30 val. arba 18.00 val. vyrų ieties metimo kvalifikacija (Edis Matusevičius)

20.35 val. moterų trišuolio finalas (Diana Zagainova ir Dovilė Kilty, jei pateks)

Spalio 6 d. (sekmadienis)

19.55 val. vyrų ieties metimo finalas (Edis Matusevičius, jei pateks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)