Kvalifikacinis normatyvas penktadienį buvo 194 cm.

Dėl čiurnos traumos šiame sezone beveik nestartavusi lietuvė varžybas pradėjo tik antru bandymu įveikdama 180 cm aukštį. 185 cm problemų nesukėlė, bet ties 189 cm prireikė visų trijų šuolių, ir nė vienas nebuvo sėkmingas.

Galutinėje rikiuotėje A. Palšytė aplenkė tik aštuonias konkurentes ir užėmė 22-ą vietą.

Kvalifikacinis aukštis pakluso aštuonioms šuolininkėms, likusias keturias vietas finale išsidalino arčiausiai jo buvusios atletės.

Atrankoje geriausiai sekėsi amerikietei Vashti Cunningham ir baltarusei Karynai Demidik, kurios 194 cm pasiekė nesuklydusios nė karto, vieną nesėkmingą šuolį atlikusi nugalėtojos titulą ginanti sezono lyderė iš Rusijos Marija Lasickienė užėmė trečią vietą, vicečempionė iš Ukrainos Julija Levčenko liko devinta.

Šuolių į aukštį rungties kvalifikacijoje rungėsi 30 lengvaatlečių. Finalas vyks pirmadienį, nuo 20.30 val.

Prieš dvejus metus Londone (Jungtinė Karalystė) vykusiame pasaulio čempionate A. Palšytė užėmė septintą vietą, užfiksuodama geriausią savo rezultatą planetos pirmenybėse.

2016 metais ji tapo Europos vicečempione, 2017-aisiais triumfavo Senojo žemyno uždarų patalpų pirmenybėse, šiemet pastarosiose pelnė bronzą.

Iš A. Palšytės Dohoje estafetę penktadienį perims Monika Bytautienė. Debiutantė bėgs dėl karščio vidurnaktį prasidėsiančiame moterų maratone.

Iš viso pasaulio pirmenybėse kovos 11 lietuvių, įskaitant čempiono titulą ginsiantį disko metiką Andrių Gudžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)