„Į Europos plaukimo čempionatą trumpajame baseine siunčiame 6 plaukikus. Tai viena mažiausių mūsų delegacijų per pastaruosius metus. Čempionate startuos keturi patyrę plaukikai ir du Pasaulio jaunimo čempionato finalininkai. Tiek Kotrynai Teterevkovai, tiek Arijui Pavlidi tai bus pirmasis Europos plaukimo čempionatas 25 m baseine“, – sakė LPF prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Atrenkant plaukikus į rinktinės sudėtį, buvo atsižvelgta į LPF 2019 metų biudžetą, sportininkų pasirengimo planus ir Kūno kultūros ir sporto departamento taškų skaičiavimo sistemą.

Beveik visa komanda, išskyrus Simoną Bilį, į varžybas atkeliaus tiesiai iš Ispanijos aukštikalnių. S. Bilis į varžybas atvyks iš savo nuolatinės treniruočių bazės Turkijoje.

„Nė vienam plaukikui tai nebus pagrindinės sezono varžybos. Visgi viliamės, kad patyrę sportininkai kovos dėl aukščiausių vietų, o jaunimas (iš kurių tik Arijus kitais metais dar varžysis jaunimo grupėje, Kotryna jau suaugusiųjų) įgaus taip reikalingos varžybinės patirties suaugusiųjų tarpe“, – tikisi E. Vaitkaitis.

Rinktinės lyderiui Danui Rapšiui tai bus pirmas kartas, kai jam teks ginti Europos čempiono vardą. Praėjusiame 2017 metų čempionate Kopenhagoje lietuvis nugalėjo vyrų 200 m plaukimo laisvu stiliumi distancijoje.

Tąkart Lietuvos plaukikai iš viso iškovojo keturis apdovanojimus – Rūta Meilutytė dukart pasipuošė auksu, o D. Rapšys pridėjo aukso ir bronzos medalį.

Lietuvių startus Europos čempionate Glazge galėsite sekti gruodžio 4–8 dienomis.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, Simonas Bilis, Arijus Pavlidi,

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)