Iš lengvaatlečių didesniu gerbėjų skaičiumi Vokietijoje pasigirti niekas negali. Arčiausiai A. Schmidt yra sprinterė Gina Lückenkemper (141 tūkst. sekėjų „Instagram“), olimpinis ieties metimo čempionas Thomas Röhleris (78 tūkst.), šuolių į tolį asė Malaika Mihambo (10 tūkst.). Jei pastarieji trys sportiniais laimėjimais yra sėkmingesni, tai internete A. Schmidt yra neabejotinai numeris vienas.

„Tai nesuvokiama, – waz.de kalbėjo 400 m bėgimo rungties specialistė apie savo populiarumą socialiniuose tinkluose. – Kai pažiūriu į skaičių, tik tuomet suvokiu, kiek daug žmonių pasiekiu savo įrašais.“

Palyginimui, viena sėkmingiausiai socialinius tinklus išnaudojanti Lietuvos lengvaatletė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė „Instagram“ paskyroje turi 21,5 tūkst. sekėjų, o iš Lietuvos sportininkų bene didžiausia gerbėjų auditorija galintis pasigirti krepšininkas Jonas Valančiūnas – 259 tūkst.

„Instagram“ yra tūkstančiai puikiai atrodančių merginų, tačiau jos neturi daug sekėjų. Čia reikia dar kažko, kas verstų žmogumi domėtis. Mano atveju tai yra aistra sportui.
Alica Schmidt

Viskas prasidėjo prieš dvejus metus, kai užsienio žiniasklaida atkreipė dėmesį į jos „Instagram“ paskyrą. Britų ir australų laikraščiai rašė apie „karščiausią planetos lengvaatletę“, kitose šalyse apie tai pranešinėjo netgi televizijos kanalai.

„Nesuprantu, kodėl būtent aš gavau šį titulą“, – kalbėjo A. Schmidt. Iš pradžių lengvaatletei tokia šlovė nebuvo maloni, tačiau po truputį ji su tuo apsiprato. Ir net gavo naudos – pradėjo plaukti sportinės aprangos gamintojų ir įvairių maisto papildų kompanijų pasiūlymai.

20-metei svarbu, kad ji ne tik internete ar kaip modelis garsėtų, bet būtų pripažinta ir kaip sportininkė. Šešiskart per savaitę Berlyne besitreniruojanti mergina sudėliojo akcentus savo gyvenime.

„Sportas yra visiškai aiškiai pirmoje vietoje“, – teigė bėgikė, jau spėjusi atmesti „Playboy“ pikantišką pasiūlymą įsiamžinti žurnale.

A. Schmidt įsitikinusi, kad sportas ir yra ta priežastis, kodėl ji internete sulaukia tokio gerbėjų antplūdžio: „Instagram“ yra tūkstančiai puikiai atrodančių merginų, tačiau jos neturi daug sekėjų. Čia reikia dar kažko, kas verstų žmogumi domėtis. Mano atveju tai yra aistra sportui.“

Bėgimo takelyje vokietė didina greitį – savo šalies pirmenybėse 400 m rungtyje ji pasiekė asmeninį rekordą (53,66 sek.) ir užėmė 6 vietą.

Prieš tai ji Europos iki 23 metų lengvosios atletikos čempionate 4x400 m estafetėje laimėjo bronzą, o prieš dvejus metus Senojo žemyno iki 20 metų pirmenybėse toje pačioje komandinėje rungtyje iškovojo bronzą.

Treniruotėse A. Schmidt atiduoda viskas jėgas ir patenkinta būna tik tada, kai visiškai save išsunkia.

„Man patinka pasiekti savo ribas ir jas išplėsti. Man patinka, kad būnu visiškai išsekusi po treniruotės“, – teigė lengvaatletė. Jos tobulėjimas bėgimo takelyje tildo kritikos balsus, kaltinančius bėgikę daugiau laiko skiriant internetui.

„Žinau, kas už mano nugaros yra kalbama“, – apie apkalbas prabilo 20-metė. Jos svajonė prasibrauti į olimpiadą gali virsti realybe jau 2024 metais Paryžiuje, kur pirmiausiai ji ketina startuoti 4x400 estafetės bėgime.

Jei A. Schmidt tai pavyktų, jos gerbėjų skaičius internete pasiektų neregėtas aukštumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)