„Nors mūsų sportininkai dažnai lepina gerais rezultatais, tačiau šio savaitgalio varžybos buvo įdomios tuo, kad medalius laimėjo ne tik suaugusieji, bet visų amžiaus grupių šokėjai: jaunių I (12 – 13 metų), jaunių II (14 – 15 metų), jaunimo (16 – 18 m.) ir senjorų I (virš 35 m.),“ – džiaugėsi Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) generalinė sekretorė Vida Kanišauskienė.

Suaugusiųjų standartinių šokių kategorijoje varžybose Maskvoje nugalėjo jauna ir vos vienerius metus kartu šokanti pora – Georgy Kalashnikov ir Domilė Šemeškevičiūtė iš Kauno klubo „Kaspinas“. Šios pergalės dėka duetas priartėjo prie geriausiųjų penkiasdešimtuko pasaulyje (užima 53-ąją vietą tarp beveik 2200 porų).

Tuo tarpu šešerius metus poroje šokantys bei Vilniaus klubui „Ratuto“ atstovaujantys Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova Maskvoje šoko suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje, kur taip pat pateko į finalą ir užėmė 4 vietą tarp 39 duetų.

Lenkijos Vroclavo mieste suaugusiųjų standartinių šokių varžybose taip pat tarp 39 porų į finalą iškopė Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė, atstovaujantys Kauno klubams „Rolo“ ir „Sūkurys“. Pora finale užėmė 5 vietą ir standartinių šokių pasaulio reitinge įsitvirtino 50-tuke (šiuo metu jie yra 45-ieji tarp 2200 porų).

Čekijos sostinėje Prahoje lietuviai iškovojo penkis komplektus medalių. Jaunimo standartinių šokių grupėje absoliučiais nugalėtojais tapo Kauno „Tvisto“ šokėjai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė. Jie aplenkė 43 duetus iš kitų šalių.

Jaunių II standartinių šokių grupėje nebuvo lygių Edvardui Mašaro ir Patricijai Rinkevičiūtei iš Vilniaus klubo „Spindulys“.

Daugelis teisėjų jų šokį įvertino pačiais aukščiausiais balais ir suteikė galimybę aplenkti 39 kitų šalių sportininkų poras.

Jaunių I, jaunimo Lotynų Amerikos šokių bei senjorų I amžiaus grupių šokėjai į Lietuvą iš Čekijos parveža tris poras bronzinių apdovanojimų: Ervinas Valskys ir Meida Kybartaitė (Vilniaus „Spindulys“) buvo treti jaunių I Lotynų Amerikos šokių programoje; Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalūgaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“) laimėjo bronzą jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje; o Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė Rimkienė (Kauno „Kaspinas“) – senjorų I standartinių šokių programoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)