„Puikios varžybos, nebuvo kelių lyderių, bet susirinko patys stipriausi JAV ir Europos sportininkai. 83 m permečiau, toks ir buvo planas. Visada norisi daugiau, gal ir galėjau geriau“, – įspūdžiais apie mačą Europa – JAV dalijosi E. Matusevičius.

Jau pirmuoju bandymu numetęs ietį 83 m 54 cm lietuvis įsitvirtino trečioje pozicijoje ir ją išsaugojo iki pat finišo. Jį pranoko tik pasaulio čempionas vokietis Johannesas Vetteris (90 m 3 cm) ir šio sezono lyderis estas Magnusas Kirtas (88 m 91 cm). Už E. Matusevičiaus nugaros liko keturi amerikiečiai ir penktąją vietą užėmęs olimpinis čempionas Thomas Rohleris (82 m 31 cm).

„Medalių nebuvo, tik taurė, skirta nugalėtojų komandai, tai ir buvo svarbiausia, – šyptelėjo laidos svečias. – Už sektoriaus ribų pakalbėjau tik su Th. Rohleriu, paklausėme vienas kito, kaip jaučiamės. Įtampos prieš tokias varžybas nebūna, nebent pats ją susikuri. Visi sektoriuje palaiko. Gal atrodo pavojinga rungtis, bet sektoriuje esame tikrai draugiški.“

Šie metai E. Matusevičiui klostėsi įspūdingai – universiadoje jis su naujuoju šalies rekordu iškovojo sidabro medalį, o po poros savaičių Palangoje vykusiose Lietuvos pirmenybėse dar kartą pagerino nacionalinį rekordą ir įsidėjo į kišenę bilietą į Tokijo olimpines žaidynes.

„Universiadoje – naujas Lietuvos rekordas (84,93 m), finale tikėjausi daugiau. Džiaugiuosi antrąja vieta, nes paskutiniu bandymu į ją pakilau. Šiek tiek nuvylė, nes norėjosi aukso. Buvau piktas ant savęs. Galbūt tai mane motyvavo – po poros savaičių Lietuvos čempionate dar kartą pagerinau rekordą (89,17), – kalbėjo E. Matusevičius. – Tai buvo fantastiškas metimas.

Giliai mintyse tikėjausi, kad galiu šįmet numesti apie 90 m. Jau pirmu metimu numečiau apie 87 m, tačiau myniau liniją. Buvo šiek tiek juokinga. Tikrai negalvojau, kad tiek skris ietis. Tikrai labai džiaugiausi. Rezultato siekiu visą gyvenimą. Priartėti prie to 100 m ribos visuomet džiugu.“

Paklaustas apie 100 m ribą pašnekovas atskleidė, kad tai sena svajonė: „Kam būtų neįdomu tokią ribą pasiekti. Gimė tokia svajonė kai tik pradėjau mėtyti ietį. Atrodė nerealus atstumas. Su senosios konstrukcijos ietimi 100 m riba yra įveikta, tačiau su naujosios – kol kas ne. Tai mano visos karjeros svajonė.“

Edį treniruoja jo tėtis Edmintas Matusevičius, tačiau dėl to lengvaatletis džiaugiasi – tai jam yra privalumas. „Pradžioje buvo sunkiau, kai buvau mažesnis, daugiau pykdavomės, nervų daugiau. Dabar suprantu, kad treneris žino, ką daryti, matau savo tobulėjimą. Geriau, kad tėtis yra treneris, labiau gal saugo dėl traumų. Geresnis ryšys“, – neabejojo jis.

Kantrumą kaip savo pagrindinę charakterio savybę išskyręs sportininkas savaitgalį išvyks į treniruočių stovyklą Turkijoje, iš kur spalio 3 dieną skris į pasaulio čempionatą Dohoje.

„Labai laukiu šios stovyklos, stengsiuosi kuo geriau pasiruošti, turiu pakankamai laiko, – kalbėjo jis. – Visus varžovus reikia aplenkti – užimti kuo aukštesnę poziciją. Noriu daug geriau sudalyvauti nei 2017 metais, kur buvo trys „x“ ir gana rimta trauma. Tikslas – patekti į finalą.“

Dėl karščio Katare E. Matusevičius nesijaudino: „Man karštis patinka, atsipalaiduoju, laisvas toks. Dažniausiai būna varžovams blogai, bet man – viskas gerai.“

Ieties metikas atskleidė, kad visuomet siekia kuo aukštesnio rezultato. „Nesvarbu, kokią vietą užimu, norisi daugiau. Kartais net pirmos vietos neužtenka, nes norisi geresnio rezultato“, – šyptelėjo jis.

Šiuo metu E. Matusevičius yra aštuntas pasaulyje pagal reitingą ir ketvirtas pagal šiais metais pasiektą rezultatą. Jį lenkia du vokiečiai ir sezono lyderis estas Magnusas Kirtas, ietį numetęs 90,61 m.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas rugsėjo 27 – spalio 6 dienomis vyks Dohoje, Katare. Lietuvos garbę ten ginti rengiasi 10 mūsų šalies atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)