Olimpinį kelialapį savo kišenėje jau turinti L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė fechtavimosi pagrindiniame etape laimėjo 15 kovų iš 35 (190 taškų), galimybės kovoti dėl aukščiausių vietų liko tik teorinės, todėl buvo nuspręsta pasaugoti prieš metus operuotą koją neapkraunant jos trečią dieną iš eilės.

Taip atstovauti Lietuvai finale liko tik G. Venčkauskaitė-Juškienė. Fechtavimosi pagrindiniame etape ji iškovojo 13 pergalių (178 taškai) ir buvo 32-a.

Papildomame fechtavimosi etape kaunietė pralaimėjo šveicarei Annai Jurt ir savo taškų sąskaitos nepapildė.

Plaukdama Lietuvos penkiakovininkė distancijoje užtruko 2 min. 15,11 sek. (280) ir šioje rungtyje užėmė 17-ąją vietą.

Jodama žigu Avatar G. Venčkauskaitė-Juškienė suklydo tik įveikdama priešpaskutinę kliūtį ir pelnė 293 taškus iš 300 galimų.

Po 2 rungčių mūsiškė turėjo 751 tašką ir užėmė 25-ąją vietą.

Bėgdama ir šaudydama G. Venčkauskaitė-Juškienė įrodė, kad šioje rungtyje jai prilygti labai sunku. Kaunietė distanciją įveikė per 12 min. 1,92 sek. (579 taškai) ir tapo rungties nugalėtoja.

Bendrojoje įskaitoje tai leido Lietuvos sportininkei pakilti net į 8-ąją vietą. Iš viso finale G. Venčkauskaitė-Juškienė surinko 1330 taškų.

Pasaulio čempione tapo baltarusė Volha Silkina (1368), vicečempione - italė Elena Micheli (1357), o bronzos medaliu džiaugėsi britė Kate French (1357).

Šeštadienį pasaulio čempionate vyks vyrų varžybų finalas, kuriame dalyvaus Justinas Kinderis. Nuo 19 val. varžybas tiesiogiai transliuos „LRT plius“ ir „Sport1“ televizijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)