Atrankos A grupėje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1029 taškus ir užėmė 3-ąją vietą, o G. Venčkauskaitė-Juškienė pelnė 1026 taškus ir buvo 6-ta.

Deja, B grupėje į finalą prasibrauti nepavyko Ievai Serapinaitei. Vilnietė sukaupė 932 taškus ir liko 26-ta.

Moterų asmeninių varžybų finalo fechtavimosi pagrindinis etapas vyks ketvirtadienį, o kitos rungtys - penktadienį.

Ketvirtadienį taip pat vyks vyrų atrankos varžybos, kuriose dalyvaus Justinas Kinderis ir Dovydas Vaivada.

Abiejų asmeninių rungčių finalų ir mišrių estafečių (sekmadienį dalyvaus Aurelija Tamašauskaitė ir D. Vaivada) baigiamąsias rungtis tiesiogiai transliuos „LRT plius“ ir „Sport1“ televizijos. Transliacijos penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį prasidės 19 val.

Pasaulio čempionate sportininkai kovoja ne tik dėl pajėgiausių planetos penkiakovininkų titulų, bet ir tęsia kovą dėl olimpinių kelialapių. Juos pelnys po tris geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Lietuvos rinktinėje teisę 2020-aisiais dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra pelnę L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G. Venčkauskaitė-Juškienė ir J. Kinderis.

Lietuvos penkiakovininkai pasaulio čempionų titulus asmeninėje įskaitoje yra pelnę 5 kartus. 2000 ir 2004 metais tai padarė Andrejus Zadneprovskis, 2006-aisiais - Edvinas Krungolcas, o 2013-aisiais - L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis. Pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate mūsiškiai užkopė 2017-aisiais, kai J. Kinderis iškovojo bronzos medalį.

Planetos pirmenybės - baigiamosios elitinės 2019-ųjų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kurių metu lietuviai sieks papildyti iškovotų titulų skaičių. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiemet tapo Europos čempione ir Pasaulio taurės laimėtoja, su G. Venčkauskaite-Juškiene ir I. Serapinaite užėmė trečiąją vietą Europos čempionato komandinėje įskaitoje, o Pasaulio taurės mišrių estafečių varžybose G. Venčkauskaitė-Juškienė su J. Kinderiu taip pat džiaugėsi bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)