2012 metų NFL naujokų biržos pirmasis šaukimas pernai sužaidė geriausią karjeros sezoną bei nuvedė Indianapolio „Colts“ komandą iki lygos ketvirtfinalio.

Netikėtą sprendimą A. Luckas priėmė prieš pat naujojo sezono pradžią. Futbolininkas teigė, jog yra pernelyg pavargęs tiek psichologiškai, tiek fiziškai.


Praeityje pečių, čiurnų ir inkstų skausmus kentėjęs amerikietis emocingoje spaudos konferencijoje taip pat kalbėjo apie tai, jog nori apsaugoti savo sveikatą.

„Futbolas man neleidžia gyventi tokio gyvenimo, kokio noriu. Dėl sveikatos sutrikimų nebejaučiu malonumo žaisti. Pavargau. Vienintelis kelias – pasitraukti“, – sakė A. Luckas.


Nors A. Lucko bendraklubiai, kiti NFL futbolininkai bei kitų sporto šakų atstovai buvo nustebę, jie palaikė tokį atleto sprendimą bei gyrė jį už drąsą.

Vis dėlto tokio paties palaikymo Indianapolio klubo lyderis nesulaukė iš sirgalių. Futbolininką kritikuoja ne tik priešininkų komandų gerbėjai, bet ir fanai, palaikantys „Colts“. Klubą, kuriame A. Luckas praleido visą savo karjerą.


Praėjusią naktį A. Luckas dar pasirodė aikštėje draugiškų rungtynių metu, o apie jo sprendimą baigti karjerą sužinoję „Colts“ sirgaliai išlydėjo savo žvaigždę iš aikštės švilpimu.

A. Luckas vėliau neslėpė, jog tokia fanų reakcija jam yra itin nemaloni: „Meluočiau, jei sakyčiau, kad to negirdėjau. Girdėjau. Man dėl to labai skaudu.“


Iki 29-erių futbolininko sprendimo „Colts“ buvo laikomi vienais pagrindinių favoritų laimėti Supertaurę.

2015 metais A. Luckas su Indianapolio klubu pasirašė tuo metu pelningiausią NFL lygoje šešerių metų 140 mln. JAV dolerių vertės sutartį. Nusprendęs baigti karjerą jis praras beveik 60 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)