Lietuvos duetas distanciją įveikė per 3 min. 17,26 sek.

Greičiau irklavo tik čekai Josefas Dostalas ir Radekas Šloufas (3.16,54).

Finale sekmadienį varžysis devynios įgulos. Šešias pirmąsias vietas užimsiančios komandos iškovos kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes.

Vyrų vienviečių kanojų 1000 m distancijos antrajame pusfinalyje Lietuvos atstovas Vadimas Korobovas (4.04,68) finišavo penktas ir pateko į B finalą (10-18 vietos).

Greičiausias šiame pusfinalyje buvo brazilas Isaquias Dos Santosas – 3 min. 55,73 sek. Šioje rungtyje kelialapius į olimpines žaidynes pelnys penki pajėgiausi kanojininkai, todėl V. Korobovui dėl vietos Tokijo žaidynėse teks dar varžytis 2020 metais.

Neolimpinės vyrų vienviečių kanojų 200 m distancijos rungties pirmajame pusfinalio plaukime nugalėjo ir užtikrintai į finalą pateko Henrikas Žustautas.

Jis finišavo per 38,49 sek. Antras buvo gruzinas Zaza Nadiradzė (38,91 sek.).

Vyrų keturviečių baidarių 500 m distancijos pirmajame pusfinalyje lietuviai Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Mindaugas Maldonis ir Simonas Maldonis (1.22,43) užėmė penktąją vietą ir pateko į B finalą.

Ši Lietuvos įgula priversta atsisveikinti su olimpinėmis viltimis, nes būtent pasaulio čempionate bus išdalinti visi 10 kelialapių. Lietuviai dar gali užimti galutinę 10-ą vietą, tačiau dėl privalomų kvotų visiems žemynams, šios pozicijos nebeužteks.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją