Penktą kartą vyksiantis bėgimas kartu bus ir 16-as šių metų Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas, kuriame laukiama dalyvių rekordo. Tai vienintelis tokio masto renginys-bėgimas Dzūkijoje, apjuosiantis gražiausias Alytaus miesto vietas.

„Eksperimentavome su įvairiomis trasomis, ieškojome paties vaizdingiausio varianto ir tai, ką atradome pernai, mums patiko labiausiai. Pusės maratono trasą ruošiamės sertifikuoti, nes ji tenkina organizatorius ir bėgikus“, – sakė Alytaus vicemeras, vienas iš bėgimo organizatorių Šarūnas Klėgeris.

Išskirtinai bėgimo entuziastų inicijuotas ir kuruojamas bėgimas nėra palankus asmeniniams rekordams gerinti. „Jei darytume lygią trasą, negalėtume parodyti gražiausių vietų. Todėl tos minties atsisakėme“, – pastebėjo jis.

„Alytaus pusmaratonio“ organizatoriai planuoja, kad į Dzūkijos sostinę sekmadienį sugužės apie 700 dalyvių.

„Norisi sulaukti kuo daugiau pusės maratono nuotolio dalyvių. Jų kasmet daugėja po 10-15 proc. Visų laukiame ir kviečiame. Džiugu, kad šįmet vėl dalyvaus vienas geriausių Lietuvos bėgikų Remigijus Kančys su seserimi Loreta. Abu laimėjo pernai“, – sakė Š. Klėgeris.

Remigijus Kančys

Renginio dalyviai galės jėgas išmėginti ne tik pusės maratono, bet ir 10,5 km, 3 km, 600 m bėgimuose, prie jų prisijungė ir 10,5 km šiaurietiško ėjimo rungtis.

„Nuo mažiausio iki didžiausio, nuo jauniausio iki seniausio tikrai turės ką pasirinkti. Šiais metais sukūrėme su bėgimu ir miesto simbolika papuoštą medalį. Kiekvienas bėgikas išsineš dalelę Dzūkijos sostinės iš renginio“, – kalbėjo Alytaus sporto renginių organizatorius Povilas Tamulynas.

Anot jo, šūkis apie gražiausią Lietuvoje pusmaratonį ne iš piršto laužtas: „Alytuje tikrai yra ką pamatyti. Ne šiaip sugalvojome. Praėjusiais metais kalbinome dalyvius ir dauguma sakė, kad ši trasa gražiausia. Gal šūkis truputį iššaukiantis, bet kodėl gi ne? Tikrai graži trasa – bėgama Panemune, per aukščiausią Lietuvoje pėsčiųjų tiltą, aplink du ežerėlius, per miesto parką.“

Organizatoriai tvirtino, kad šįmet į bėgimą įdėta visko, ko išmokta per 4 metus. Tradiciškai dalyvių lauks ir makaronai, kuriais jie bus vaišinami miesto centre.

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Po 15-os LBT etapų klubų įskaitoje tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (12,309 taškai), antras – „Lukas“ (10,985), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (10,060), pastarajam ant kulnų lipa „Kauno BMK“ (9,732), o „Stadija“ (6,698) – penktas.

Kviečiame registruotis ir į 17-ą LBT etapą – Telšių estafetinis ir asmeninis bėgimas „JUDĖKIME KARTU 2019“, kuris vyks rugsėjo 21-ą dieną. Šio sezono LBT įskaitoje – 18 etapų, o paskutinis – tradiciškai Rumšiškėse – bėgimas „Aplink Lietuvą“ vyks spalio 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją