Jį penkiakovininkė pelnė triumfavusi planetos taurės varžybose.

„Iš tikrųjų buvo lengviau. Man nebuvo jau tikslo kovoti dėl kelialapio į olimpines žaidynes. Tiesiog važiavau kovoti dėl medalio. Ačiū Dievui, kad pavyko iškovoti auksą“, – džiaugėsi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Durys į olimpines žaidynes atsivėrė ir kitai Lietuvos atstovei Gintarei Venčkauskaitei-Juškienei. Ji Europos pirmenybėse liko devinta, bet to užteko olimpiniam kelialapiui. Kelialapį į Tokiją taip pat pelnė ir Justinas Kinderis.

„Puiku, kad turime tris kelialapius. Toks tikslas ir buvo – pabandyti kelialapius išsikovoti šiemet. Aš tą padariau pirmoji, o dabar prie manęs prisijungė Gintarė ir Justinas. Sakyčiau, kad komanda tikrai gerai pasirodė šiemet ir išpildė viską, kas buvo numatyta“, – oro uoste kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Europos čempione asmeninėse varžybose L. Asadauskaitė tapo ketvirtą kartą.

„Kiekvienos varžybos vis kitokios. Šis čempionatas įdomus tuo, kad jis antrą kartą vyko Bate (Didžioji Britanija) ir antrą kartą pavyko čia laimėti Europos čempionatą. Toks sutapimas“, – sakė sportininkė.
L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė iki šių metų kovo mėnesio dėl traumos be varžybų buvo likusi visus metus. Nepaisant to, vos sugrįžusi į aktyvų sportą, ji ėmė skinti pergales.

„Trauma mane šiek tiek atitolino nuo sporto. Šiek tiek pasiilsi, pasiilgsti ir į varžybas sugrįžti su didesniu noru.

Galbūt tai lemia gerus rezultatus. Bet iš tikro svarbiausias yra pasiruošimas. Jis vyksta ilgai. Šiemet orientuojamės į olimpinius kelialapius, todėl siekiu geros formos ir viskas puikiai sekasi.

Metus laiko nesportavau, bet pavyko greitai įgauti gerą formą. Tai reiškia, kad viską darome teisingai. Turint daug patirties, nėra sunku įgauti gerą formą.

Tik reikia bent pusės metų darbo ir rezultatas yra“, – pridūrė 2012 metų Londono olimpinių žaidynių čempionė.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė į Lietuvą parvežė ne tik aukso, bet ir bronzos medalį. Jį komandų įskaitoje pelnė Lietuvos sportininkių trio – L. Asadauskaitė, G. Venčkauskaitė bei Ieva Serapinaitė.

laura asadauskaitė-zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė

Ilgai ilsėtis Lietuvos sportininkės negalės, nes jau rugsėjo 2-9 dienomis Budapešte vyks pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)