„Vairas-Kalvis-Jupoja“ – „Baltrex-Šiauliai“ 8:14 (3:0)

Atkaklų Lietuvos regbio grandų mūšį antrajame „Top“ lygos ture šįkart 14:8 (0:3) laimėjo „Baltrex-Šiauliai“, kurie tapo vienvaldžiais pirmenybių lyderiais.

Pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai, kurie kontroliavo kamuolį didžiąją laiko dalį. Vis dėlto „Baltrex-Šiaulių“ gynyba atsilaikė prieš varžovų puolimą, o vienintelius 3 taškus pirmajame kėlinyje „Vairui“ Kęstutis Marcišauskas pelnė smūgiu į nuo žemės atšokusį kamuolį („Drop goal“).

Antrojo kėlinio pradžioje „Vairo“ žaidėjas Mindaugas Kazlauskas prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote ir padidino savo ekipos pranašumą iki 8:0. 53-iąją min. geltona kortele buvo nubaustas vairietis Artūras Rachimovas ir tuo ėmė naudotis „Baltrex-Šiaulių“ komanda.

58-ąją min. Kęstutis Karbauskas pelnė 5 taškus, dar 2 realizacijos smūgiu pridėjo Armandas Kalinauskas. 69-ąją min. „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius pelnė žeminimą ir išvedė savo komandą į priekį. Dar 2 taškus pridėjo A. Kalinauskas ir „Baltrex-Šiauliai“ šventė pergalę.

„Patys pastebėjome, kad į pirmą kėlinį galbūt išsigandę atėjome, nepasitikėjome savo jėgomis ir taip pat varžovai žaidė labai stipriai ir kontroliavo kamuolį beveik visą laiką. Per pertrauką tą ir akcentavome, kad jeigu taip žaisime, taip ir liksime be taškų.

Turėjome stengtis perimti kamuolį ir žaisti su juo. Antro kėlinio pradžia nebuvo tokia, kokios norėtume, bet vėliau pavyko perlaužti rungtynes ir pasiekti teigiamą rezultatą“, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

„Vairo-Kalvio-Jupojos“ ekipos nariai, nepaisant nesėkmės, išliko pozityvūs.

„Niekada nėra lengva žaisti šiame derbyje, bet rungtynėmis esu patenkintas. Visi kreditai mūsų vyrams. Visas jais didžiuojuosi. Dabar su nekantrumu pažiūrėsiu video įrašą, analizuosime rungtynes. Gynybiniai momentai, man dar esant ant suoliuko, mane džiugino ir stebino.

Turiu pripažinti, kad šiuo metu mūsų atsarginių žaidėjų pajėgumas dar nėra toks, kokio norėtume“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ekipą treniruojantis Gediminas Marcišauskas.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis-Jupoja“) ir Martynas Lianzbergas („Baltrex-Šiauliai“).

„Garkalne-Livonia“ (Latvija) – Šiaulių „Šiauliai“ 24:11 (17:11)

Baltijos „Top“ lygos debiutantė „Garkalne-Livonia“ (Latvija) komanda nebuvo nusiteikusi ilgai laukti pirmosios pergalės. Latviai namuose 24:11 (17:11) įveikė Šiaulių „Šiaulių“ ekipą, kuriai tai buvo pirmoji nesėkmė.

Jau antrąją mačo minutę Kasparas Briedis išvedė šeimininkus į priekį, bet po dviejų tikslių Mato Miežio baudos smūgių priekyje atsidūrė „Šiauliai“ (6:5). Tuomet iniciatyvą vėl susigrąžino „Livonia“ žaidėjai, kurie pelnė 12 taškų iš eilės (17:6).

Puikų žaidimą šiemet demonstruojantis M. Miežys pirmojo kėlinio pabaigoje pelnė žeminimą ir sumažino „Šiaulių“ atsilikimą (11:17). Atkakliame antrajame kėlinyje buvo surengta vienintelė rezultatyvi ataka, kurią atliko šeimininkai.

„Šiek tiek pakeitėme treniruotes ruošiantis šioms rungtynėms. Nemažai dirbome su išmetimais iš užribio, bet dar šiuo metu ne viskas pavyksta. Bet kokiu atveju sunkiai dirbome, pelnėme keletą žeminimų, todėl treniruotės atsipirko“, – pabrėžė žaidžiantysis „Garkalne-Livonia“ treneris lietuvis Edmundas Ščavinskas.

E. Ščavinskas mačo pabaigoje buvo nubaustas geltona kortele. „Tai nebuvo mano klaida, aš nebuvau šalia, bet nemačiau to momento, tačiau gavau kortelę kaip kapitonui. Bet viskas gerai, teisėjai visada yra teisūs“, – pridūrė jis.

Geriausiais žaidėjais paskelbti Pedro Caceresas („Livonia“) ir Matas Miežys („Šiauliai“).

„Išvaistėme labai daug galimybių. Pačiomis pirmosiomis minutėmis praleidome žeminimą, todėl tai truputėlį mus palaužė. Visą laiką bandėme vytis, bet taip ir nepavyko“, – sakė M. Miežys.

„RC Miesnieki“ (Latvija) – Kauno „Žalgiris“ 48:0 (19:0)

Tuo metu praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Kauno „Žalgirio“ regbininkai patyrė skaudžią nesėkmę Rygoje. Traumų išretinti kauniečiai išvykoje 0:48 (0:19) neatsilaikė prieš Kekavos „RC Miesnieki“ klubą.

„Labai gaila, kad rungtynės pralaimėtos labai dideliu skirtumu. Senai tokias prastas rungtynes turėjome, bet stengsimės, kad tai nepasikartotų. Trūko daug žaidėjų, bet jau kitą savaitę dalis jų prisijungs prie komandos, todėl tikiuosi, kad rezultatas bus geresnis“, - kalbėjo žalgirietis Tautvydas Mažylis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Elmars Šefanovskis („RC Miesnieki“) ir Tautrimas Mažylis („Žalgiris“).

Trečiasis „Top“ lygos turas vyks jau ateinantį šeštadienį. Šiauliuose „Baltrex-Šiauliai“ priims „Garkalne-Livonia“ ekipą, o „Šiauliai“ – „RC Miesnieki“ klubą. Tuo tarpu Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje kausis su „Vairu-Kalviu-Jupoja“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją