„Šilalės miesto bėgimas“ pradėtas organizuoti 2017 metais ir įgyvendinamas savanoriška jaunimo iniciatyva.

„Pagrindė idėja, kodėl mes tą bėgimą inicijavome, buvo bėgimo kultūros ir aktyvaus gyvenimo būdo skatinimas. Norėjome sukurti platformą jaunimui, per kurią jie galėtų išbandyti save organizuojant renginius, – pasakojo vienas pagrindinių Šilalės bėgimo iniciatorių ir organizatorių Modestas Gudauskas. – Kartu su broliu esame kilę iš Šilalės, bet grįžtame tik kartais. Norime perteikti patirtį jaunimui ir paskatinti, kad Šilalės bėgimas taptų tradicija.“

Anot jo, viskas prasidėjo nuo 400 dalyvių, o šiais metais planuojama, kad prie starto linijos 10 km, 2,8 km ir 400 m distancijose stos apie 700 sporto entuziastų. Tai – šio renginio rekordas.

„Naujiena – visiškai naujas Šilalės miesto bėgimui skirtas metalinis medalis, kurį gaus visi dalyviai. Turime ir piniginius prizus – 10 km įskaitoje prizininkai gaus atitinkamai 150, 100 ir 50 eurų. Rėmėjų prizai bus skirti komandinės įskaitos nugalėtojams“, – sakė M. Gudauskas.

Anot jo, siekiama kuo daugiau įtraukti vietos bendruomenę, kad savanoriai – nuo trasoje padedančiųjų iki vedėjų ir rėmėjų, būtų šilališkiai: „Norime sukurti tokią Šilalės bendruomenę, kuri kviestų visą Lietuvą bėgti.“

Šilalės miesto bėgimas

Renginio organizatorius pasakojo, kad sudėtingiausia buvo pirmaisiais metais. „Nei Šilalėje, nei aplinkiniuose regionuose tokio masinio bėgimo nebuvo. Sunku buvo šilališkiams perkopti suvokimą, kad nebūtina atbėgti pirmam, svarbu dalyvauti ir pasisemti gerų emocijų“, – teigė M. Gudauskas.

Rugpjūčio 11 diena pasirinkta taip pat neatsitiktinai – didelės kitų renginių šalyje konkurencijos nėra, liko mėnuo iki Vilniaus maratono, o prieš savaitę Šilalė minėjo miesto gimtadienį.

Pernai Šilalės bėgime triumfavo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narys Justinas Beržanskis, 10 km nuotolį įveikęs per 32 min, 0,5 sek. Lina Kiriliuk finišo liniją kirto pirmoji iš moterų grupės (36 min. 17,2 sek.).

Kviečiame registruotis ir į 16-ą LBT etapą – „Alytaus pusmaratonį“, kuris vyks rugpjūčio 25-ą dieną.

Šio sezono LBT įskaitoje – 18 etapų, o paskutinis – tradiciškai Rumšiškėse – bėgimas „Aplink Lietuvą“ vyks spalio 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją