Užpernai bėgikus maudė liūtis, o pernai ugniagesiai sukūrė tikrą upelį miesto gatvėje. Šiemet pirmam rugpjūčio šeštadieniui sinoptikai prognozuoja idealų orą bėgimui.

Šis startas – gera proga įvertinti sportinę formą prieš svarbiausias rudens varžybas. Be to, pagal masiškumą žvelgiant į vasaros bėgimo renginius „Biržų kilometrai“ nusileidžia tik Kauno maratonui. Likus parai iki renginio dalyvių sąrašuose jau buvo daugiau nei 700 pavardžių.

Bėgimas Biržuose tampa tarptautiniu, tai labai džiugina. Atvyksta bėgikų grupės iš Slovakijos, Lenkijos, nekalbu jau apie didžiulę latvių delegaciją.
Andrius Kurganovas

Anot „Biržų Duonos kilometrų“ iniciatorius, maratonininko ir „Biržų duonos“ komercijos direktoriaus Andriaus Kurganovo, mintis surengti bėgimą Biržuose jam nedavė ramybės jau seniai.

„Tik kai pradėjau dalyvauti maratonų šventėse. Vis keldavau klausimą: ar mes negalime turėti savo bėgimo, kaip ir daug kitų Lietuvos miestų? Ėmiausi iniciatyvos, kurią palankiai sutiko rajono vadovai.

Bėgimas buvo įtrauktas į miesto šventės programą. Tikiu, kad tai bus puikus renginys miesto gyventojams ir svečiams“, – teigė A. Kurganovas.

"Biržų kilometrai"

Per šešerius metus Biržai spėjo įsitvirtinti šalies bėgikų žemėlapyje, maža to, jį atranda ir svečiai iš užsienio.

„Bėgimas Biržuose tampa tarptautiniu, tai labai džiugina. Atvyksta bėgikų grupės iš Slovakijos, Lenkijos, nekalbu jau apie didžiulę latvių delegaciją. Nepabijosiu pasakyti, kad šios varžybos tampa svarbiausiu Biržų šventės akcentu“, – džiaugiasi A. Kurganovas.

Anot jo, yra pasvarstymų yra ir apie maratono distanciją, tačiau kol kas optimaliausia – pusmaratonio distancija.

Pernai ilgiausioje distancijoje nugalėjo latvis Uldis Briedis – 1.17:16 val., moterų įskaitoje pirma finišavo Loreta Petkevičienė – 1.28:52 val. 10,5 km distancijoje nugalėjo Egidijus Adomkaitis (35:44 min.), moterų gretose pergale džiaugėsi Viktorija Varnagirytė.

„Biržų kilometrų“ programa:

Nuo 8:30 – numerių atsiėmimas (šalia centrinės miesto aikštės Vytauto g. 7)

Nuo 8:30 - iki 10:20 – persirengti galima Biržų sporto mokykloje Rotušės g. 2, daiktus galima palikti „Daiktų saugyklos“ palapinėje (turi būti uždarame krepšyje ar kuprinėje, bus saugoma iki 15 val.)

10:30 val. – „Biržų duonos kilometrų“ visų distancijų startas

13:30 val. – „Biržų duonos kilometrų“ šventinis vaikų bėgimas

14:00 val. – „Biržų duonos kilometrų“ apdovanojimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)