Praėjusį šeštadienį Žasliuose tradiciškai bėgikai varžėsi trijose distancijose – ilgiausioje 7,8 km trasoje bei 3 km ir 1 km nuotoliuose.

7,8 km trasoje pirmą vietą iškovojo Mindaugas Viršilas (Raseiniai, „Stadija“) – 25:23 min., antras finišavo Lukas Budavičius (Vilnius, „F.O.C.U.S. Running“) – 26:38 min., trečias – Aurimas Skinulis – 26:38 min.

Renginys, kaip visada, geras – muzika po finišo, arbūzai net dviejų rūšių košė ir salotos. Žodžiu, ne tik pasportavome, bet ir pasilinksminome.
Mindaugas Viršilas

„Bėgti sekėsi neblogai, dalyvavau varžybose beveik visą parą nemiegojęs, todėl palyginus visai gerai bėgosi. Iki trečio kilometro bėgau su Dovydu Stašiu, paskui, prieš lauko keliukus jį aplenkiau, nes žinojau, kad jie bus šlapi ir slidūs, todėl juose norėjau bėgti vienas, kad geriau matyčiau trasos dangą.

Renginys, kaip visada, geras – muzika po finišo, arbūzai net dviejų rūšių košė ir salotos. Žodžiu, ne tik pasportavome, bet ir pasilinksminome bei pavalgėme“, – įspūdžiais iš Žaslių dalinosi žinomas stajeris M. Viršilas, čia nugalėjęs 2017 metais.

M. Viršilui Žasliuose buvo trečioji pergalė šiame bėgimo taurės sezone. Jis be Žaslių ant apdovanojimų aukščiausio laiptelio lipo Anykščiuose bei Elektrėnuose.

Mindaugas Viršilas

Moterų gretose pergale džiaugėsi Gitana Akmanavičiūtė („Bėgimo klubas“) – 31:10 min., antrą vietą užėmė Dalia Lukošienė (Šiaulių raj., „Lukas“) – 32:33 min. trečia – Vilmantė Stašauskaitė („Jonavos maratonas“, 32:47 min.).

„Tikėjausi stiprios varžovės, tai buvau nusiteikusi, kad reikės kaip reikiant padirbėti ir galvojau apie trasos savo asmeninį rekordą. Bet ji neatvyko, tai pradėjau pirma ir išlaikiau poziciją iki galo.

Varžovės ant kulnų nelipo, laikiausi tik tikslo išlaikyti tempą (4 min/km), tą ir pavyko padaryti. Pernai rezultatas buvo kiek geresnis, nes buvo aštresnė kova.

Renginys kaip visada puikus, įspūdžiai geri, organizatoriai šaunuoliai – ačiū jiems už puikią šventę“, – dėkojo bėgimo nugalėtoja G. Akmanavičiūtė, kuri pernai šioje trasoje užėmė antrą vietą.

Gitanai tai buvo jau ketvirtoji pergalė šiame sezone, ji be Žaslių starto šiemet triumfavo Kėdainiuose, Marijampolės 1 val. bėgime bei Elektrėnuose.

Gitana Akmanavičiūtė

3 km bėgime nugalėjo Ugnius Mačionis (Vilnius), nuotolį įveikęs per 11:15 min., tik sekunde nuo jo atsiliko Matas Mertinkaitis (Kaišiadorys, 11:16 min.), trečias – vilnietis Džastin Jasiulevičius (11:20 min.).

Merginų gretose greičiausiai nuotolį įveikė Regvita Gackaitė (Elektrėnai) – 13:09 min., antra Miglė Švenčionytė (Kaišiadorys) – 13:13 min., trečia – Ugnė Kisnieriūtė (Žiežmariai) – 13:19 min.

1 kilometro bėgime nugalėjo Andrius Venckūnas (3:31 min.), mergaičių gretose pirma vieta džiaugėsi Emilija Ševeliova (3:59 min.).

Skirtingose distancijose iš viso varžėsi beveik 300 bėgimo entuziastų.

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Po 13-os LBT etapų klubų įskaitoje tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (10,744 taškai), antras – „Lukas“ (9398), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (8491), pastarajam ant kulnų lipa „Kauno BMK“ (8196), penkta – „Stadija“ (5897).

Artimiausias Lietuvos bėgimo taurės etapas – jau šį savaitgalį rugpjūčio 3 dieną Biržuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją