Tūkstančiai tyrimų jau įrodė, kad vaikai nesimoko iš kalbų, jie negirdi protingų patarimų ir išmintingų pamokslų. Jie tobulėja akimis ir ausimis – kitaip tariant, tampa tokie, kokius tėvų pavyzdžius ir jų konkrečius darbus mato ir girdi.

Tad mums neužteks pakėlus akis nuo telefono jiems pasakyti „Išjunkit televizorių ir eikit kamuolį pamėtyti“ – jiems žūtbūt reikės tą kamuolį pagauti ne iš mobilaus, o iš mūsų rankų.

Jei jums iki gyvo kaulo įgriso po darbų dar papildomai sėdėti tamsiuose koridoriuose, kol dukros ir sūnūs tobulėja piešdami, grodami ar šokdami, keiskite ne jų, o savo elgesį – raskite tokį užsiėmimą, kur džiaugtis galėsite tiesiog kartu.

„Badmintonas yra ta erdvė, kur mes džiaugiamės kiekvienu, kam kilo mintis „einu ir pradedu“. Nesvarbu, ar esat pirmus metus mokykloje, ar pirmus mėnesius pensijoje, ar Jūs rimtas mokytojas, ar rimtas gatves tiesiantis darbininkas, ar elegantiška dama, ar iš visko kikenantis ponas – imkit vaiką už rankos, o į ranką – raketę ir gyvenimas jau po pirmos treniruotės taps daug šviesesnis“, – įsitikinusi „Capital Badminton Club“ prezidentė Aurelija Pakšytė.

„Šeimoje visiems kartu turėti bendrą hobį – tai vertybė. Pats su badmintonu susipažinau dar studijuodamas Vilniaus Dailės akademijoje, kur galėjome rinktis šį sportą vietoj kūno kultūros pamokos, bet tada buvo sovietinės raketės ir salės tikrai kitokios, negu dabar, kai jos unikalios, aukščiausios kokybės.

O paskui apie badmintoną kažkaip prisiminiau, kad dairėmės užsiėmimo dukrai Martynai. Ji yra kuklaus būdo, gana uždara su svetimais, drovi, tad ieškojome, kur galėtume leisti laiką dviese, kartu. Taip mes abu, tėtis ir dukra, štai jau penkti metai čia“, – yra sakęs Vilmantas Marcinkevičius. Jo Martynai – jau 14 metų.

Badmintonas / Foto: O. Mikulskytė

Kartu su sūnumi Simu čia žaidžia ir garsus džiazo muzikantas, kompozitorius Artūras Novikas. O pačios CBC prezidentės Aurelijos Pakšytės šeima – vyras Ramūnas ir trys vaikai – į badmintono aikšteles eina kaip į antrus namus. Žinoma, kad jie dar groja ir dainuoja. Bet koridoriuje palaukę tėvai žino – savo vis tiek išjudėsim, priprakaituosim ir visa šeima pergalės dainas dainuosim.

Ir jei jau geresne koordinacija, išlavėjusiu lankstumu, ryškesne rega, staigesne reakcija ir tobulesne atmintimi džiaugsis vaikai, tai kodėl geriems metams gerose badmintono aikštelėse ir gerose kompanijose gero laiko nesuplanavus ir jų tėčiams bei mamoms?

CBC – tai nuo 2016 m. Lietuvos badmintono federacijos oficialiai paskelbtas didžiausias badmintono klubas Lietuvoje, savo veiklą vykdantis moderniame DELFI sporto centre. Šiame komplekse įrengtos 8 badmintono aikštelės, 4 uždaros ir 4 atviros paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, 2 teniso kortai, sukurta virš 900 kv. metrų ploto universali GET FIT treniruočių erdvė. Šiuo metu bendras DELFI sporto centro plotas sudaro daugiau nei 5000 kvadratinių metrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją