Vietos policijos duomenimis, abi aukos – Pietų Korėjos gyventojai.

Įvairių sužalojimų per nelaimę patyrė aštuoni sekmadienį pasibaigusio čempionato dalyviai: trys amerikiečiai, du Naujosios Zelandijos atstovai, po vieną olandą, italą ir brazilą.

Labiausiai nukentėjo pasaulio čempionių titulą apgynusios JAV vandensvydžio rinktinės puolėja Kaleigh Gilchrist, kuriai dėl gilių pjautinių žaizdų kojoje vietos ligoninėje iškart atlikta operacija.

„Tai buvo geriausia naktis mano gyvenime, šventėme pergalę finale. Viskas įvyko staiga. Prasmegome ir, regis, smigome žemyn dešimt sekundžių. Kai ištrūkome į lauką, supratau, kad esu sužeista, ir atsisėdau ant šaligatvio.

Ačiū Dievui, kad iš kažkur atsirado JAV vyrų rinktinės treneris Christopheris Batesas. Jis diržu suveržė mano koją, vėliau važiavo kartu su manimi greitosios pagalbos automobiliu.

Mums pasisekė, bet kitiems – ne. Dabar visos mūsų mintys ir maldos skirtos šeimoms, kurios tą naktį neteko savo mylimųjų“, – AP telefonu iš ligoninės kalbėjo K. Gilchrist.

Pranešama, kad nugriuvusiame balkone kartu su 27-erių žaidėja taip pat buvo komandos draugė Paige Hauschild ir JAV vyrų vandensvydžio rinktinės atstovas Johnny Hooperis, kitų šalių atletai.

Amerikietės trečią kartą iš eilės tapo pasaulio čempionėmis, finale 11:6 pranokusios ispanes. Bronzą pelnė australės, 10:9 palaužusios Vengrijos ekipą.

Vyrų turnyre triumfavo Italija, lemiamose rungtynėse 10:5 nugalėjusi Ispaniją. Trečia vieta po pergalės 10:7 prieš vengrus atiteko titulo neapgynusiems kroatams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)