„Ir nors susidomėjimas ir noras dalyvauti viršijo visus lūkesčius, mes primename ir kaip kasmet kviečiame nedelsti ir jau dabar pagalvoti, kokia įtraukiančia veikla norėsite užimti savo vaikus visus metus. Jei Jūsiškiams yra bent jau šešeri, ateikite į grupines ar individualias treniruotes, atvažiuokite į stovyklą, užsukite į turnyrus ir varžybas ir pradėsime“, – kviečia „Capital Badminton Club“ prezidentė Aurelija Pakšytė.

Ir tuo pačiu ji meta penkis kozirius, kodėl vaikas galėtų norėti susieti savo gyvenimą su badmintonu. Štai penkios įtikinančios ir motyvuojančios priežastys:

1. Paprastumas: jokios specialios įrangos, aprangos, jokių įmantrių žaislų – tik raketė, kamuoliukas, sportbačiai ir žaidžiam! Bet kur, kur rasite sporto salę ar pievą be vėjo – sąlygos jau tinkamos. Jokių lokalių ir tautinių taisyklių ar specialių išimčių – atmušti ir gauti tašką gali lygiai taip pat gali visame pasaulyje.

2. Fizinis aktyvumas: žmonės su išmaniaisiais laikrodžiais paskaičiavo, kad per vienerias varžybas čia nubėgi tiek, kiek per maratoną, tai yra, apie 42 km. Gal daug kur galite judėti, bet čia įsijungia vienas smagus dalykas – žaidžiant pagauna azartas ir nei laiko, nei sunkių kilometrų nėra kada skaičiuoti. Vyrai po šio „lengvo“ žaidimo aikštelėse sausina prakaito balas, o moterys džiaugiasi sutvirtėjusiu kūnu ir dvigubai padidėjusiu laimės hormonų kiekiu. Pasitvirtina ir seniai žinoma tiesa, kad po fizinio aktyvumo ir mokslai ar darbai sekasi daug geriau.

3. Stiprus imunitetas: okulistai, kineziterapeutai, kardiologai, pediatrai – visi darniai sutaria: jei taisyklingai atliksite judesius, klausysite trenerių ir iš pat pradžių nepadarysite įpročio klaidų, organizmas stiprės ir tvirtės – nebus kada sirgti ir liūdėti. Nuolatinis fizinis aktyvumas ir puikios emocijos leis vaikui ne tik augti, bet ir augti teisingai.

4. Psichologinis stabilumas: badmintonas moko tiek asmeninės atsakomybės, tiek komandinės. Jis leidžia atsiskleisti ir intravertui, ir pasirodyti drąsiesiems. Kaip sako indų treneris, užauginęs pasaulio čempioną, Reddy‘s Sudhakar‘as, „iki 12 metų vaikai tik mokosi pamilti sportą“, tad stiprėti ne tik fiziškai yra ypač prasminga. Koncentracija, dėmesio kontroliavimas, kūryba, vaizduotė, toliaregiški sprendimai – štai ką papildomai duoda nuolatinės badmintono treniruotės.

5. Socialinė integracija: badmintono partijai reikia mažiausiai dviejų žaidėjų – vienatvė čia nykiai nieko negraužia. Vaikai strateguos, numatys ėjimus, džiaugsis gerais pavykusiais techniškais triukais, pergalėmis, guos pralaimėjusius, sirgs už draugus, keliaus į užsienį. Tai sportas, kada neliečiate vienas kito fiziškai, bet emocinis ryšys paliečia stipriai ir ilgam: oficialiai nustatyta, kad badmintonas lavina vaikų komandinį bendradarbiavimą, reakciją, greitį, ištvermę, staigumą, šoklumą, intuiciją bei gebėjimą mąstyti greitai.

Visa tai šiuo metu nemokamai patiria vaikai, dviejų savaičių kasdienėje stovykloje „Delfi Sporto centre“ ugdantys geriausias savo fizines ir emocines savybes. Kiekvienam stovykloje dalyvaujančiam vaikui tenka po 5 treniruotes. Vasaros metu jaunimui trūksta nemokamų laisvalaikio praleidimo erdvių, kuriose jie galėtų ne tik saugiai ir prasmingai praleisti laiką, bet ir mokytis, tobulėti, susirasti naujų pomėgių ir draugų, todėl tokia badmintono stovykla didina Vilniaus miesto jaunimo užimtumą. Verta nepamiršti ir to, jog toks įtraukimas yra viena iš geriausių prevencinių priemonių apsauganti jaunimą nuo nelegalių veiklų.

„O mažųjų ir ūgtelėjusių stovyklautojų dar liepos pabaigoje laukia ir didžiausias Lietuvoje vaikų badmintono turnyras su medaliais ir diplomais. Dabar čia visi įgauna pagrindinių badmintono žaidimo įgūdžių ir baigę programą gali arba toliau tęsti profesionalias treniruotes badmintono klubuose, arba naujas patirtis panaudoti mėgėjiškai žaisdami su draugais. O visus kitus maloniai kviečiame į svečius – pasižiūrėti, pažaisti, išbandyti ir jau dabar užsirašyti kitam sezonui“, – kviečia Aurelija Pakšytė.

CBC – tai nuo 2016 m. Lietuvos Badmintono Federacijos oficialiai paskelbtas didžiausias badmintono klubas Lietuvoje, savo veiklą vykdantis moderniame DELFI sporto centre. Šiame komplekse įrengtos 8 badmintono aikštelės, 4 uždaros ir 4 atviros paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, 2 teniso kortai, sukurta virš 900 kv. metrų ploto universali GET FIT treniruočių erdvė. Šiuo metu bendras DELFI sporto centro plotas sudaro daugiau nei 5000 kvadratinių metrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)