Paskutiniuose – dešimtajame ir vienuoliktajame – plaukimuose V. Andrulytė finišavo trečia ir tai leido smarkiai pakilti čempionato rikiuotėje. Iš viso mūsiškė surinko 178 baudos taškus (atmetus du prasčiausius rezultatus).

28-os vietos lietuvei užteko, kad ji pelnytų kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Iš viso šiame olimpinės „Laser Radial“ jachtų klasės čempionate dalyvavo 111 buriuotojų iš 49 valstybių. Japonijoje buvo kovojama dėl 10 olimpinių kelialapių. Dėl jų varžėsi net 29 kelialapių dar neturėjusios šalys.

Pasaulio čempione tapo danė Anne-Marie Rindom (50 b. tšk.). Sidabro medalį iškovojo olandė Marit Bouwmeester (86 b. tšk.), bronzos – britė Alison Young (89 b. tšk.).

„Sąlygos buvo išties labai sudėtingos. Pirmomis dienomis vyravo didelė srovė, kuri darė įtaką buriavimui ir man nepavyko išvengti kelių klaidų starto metu bei distancijoje.

Japonijoje šiuo metu – lietaus sezonas, todėl niekada nežinojome, koks vėjas gali būti, kaip jis gali pasisukti.

Pradžioje buvo kelios sunkios lenktynės, tačiau galingai finišavome – paskutinėse dvejose lenktynėse finišavau trečia ir tai leido pakilti į 28 vietą bendroje įskaitoje“, – po finišo pasakojo šiuo metu 7-ąją vietą pasaulio moterų buriuotojų reitinge užimanti V. Andrulytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)